Akbank MSCI sürdürülebilirlik notunu A seviyesine yükseltti

Akbank MSCI sürdürülebilirlik notunu A seviyesine yükseltti
Akbank, MSCI tarafından gerçekleştirilen sürdürülebilirlik derecelendirmesinde sıçrayış yaparak 'A' notunu elde etti. Banka, çevresel, sosyal ve yönetişim (ÇSY) alanında gösterdiği ilerleme ile son iki yılda notunu üç kademe yükseltmiş oldu.

Aralık 2023 itibarıyla Akbank'ın MSCI ÇSY derecelendirme notu, BBB'den A seviyesine yükselerek dikkat çekici bir performans sergiledi. Bankanın sürdürülebilirlik alanındaki bu büyük adımı, sürdürülebilir finansman, yetenek yönetimi ve kurumsal davranış gibi temel alanlarda gerçekleşen başarılı uygulamaları sayesinde sağlandı.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akbank olarak sürdürülebilirliği temel alan bir vizyonla hareket ediyoruz. ÇSY uygulamalarıyla sektöre öncülük eden bir banka olarak, sürdürülebilirlik faaliyetlerimizi ve şeffaflık standartlarımızı sürekli olarak geliştiriyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak için azimle çalışıyoruz. MSCI ÇSY derecelendirmesinde üç kademe yükselerek A seviyesine ulaşmak, bu kararlılık ve çabanın bir göstergesidir" dedi.

Banka, 2021 yılından bu yana toplamda 174 milyar TL'lik sürdürülebilir kredi finansmanı sağlayarak "2030 yılına kadar 200 milyar TL sürdürülebilir kredi finansmanı" hedefinin %87'sine ulaştı. Akbank, 2050 yılına kadar 'net sıfır banka' olma hedefine odaklanarak sürdürülebilirlik adımlarını güçlendirmeye devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar