Akaryakıta indirim geliyor: O tarihten önce yakıt alacaklar dikkat

Akaryakıta indirim geliyor: O tarihten önce yakıt alacaklar dikkat
Akaryakıta indirim beklentisi içinde olan araç sahipleri için olumlu bir haber geldi. Yakın zamanda indirim gören motorin fiyatları bir kez daha inecek. Peki motorin indirimi ne kadar olacak? İşte motorin indiriminin gerçekleşeceği tarih...

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye''de akaryakıt fiyatlarının iki haneli olmasına alışmak zorunda kalan araç sahipleri benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yaşanacak indirim için teyakkuz halinde bekliyor. Kısa süre önce benzin ve motorine indirim gelmişti. Son alınan habere göre bir indirim daha geliyor.

Akaryakıt için indirim var mı sorusu şimdilik motorin için olumlu bir yanıt buluyor. Motorine gelecek indirim için miktar ve tarih bilgisi paylaşıldı.

MOTORİNE İNDİRİM NE ZAMAN?

Motorin indiriminin önümüzdeki haftanın pazartesiyi salıya bağlayan gecesi yani 25 Nisan Salı günü gerçekleşmesi bekleniyor. Motorine indirim ne kadar sorusunu merak edenler için motorin indiriminin 47 kuruş olacağı belirtildi.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul''da benzinin litresi 21 lira 25 kuruş,

Ankara''da 21 lira 61 kuruş,

İzmir''de 21 lira 57 kuruş olarak biliniyor.


Motorin litresi ise İstanbul''da 20 lira 23 kuruş,

Ankara''da 20 lira 60 kuruş,

İzmir''de 20 lira 67 kuruş olarak satılıyor.

 

LPG fiyatı ise İstanbul''da 10 lira 52 kuruş,

Ankara''da 10 lira 45 kuruş,

İzmir''de 10 lira 30 kuruş

AKARYAKIT FİYATLARI KİMLERİ ETKİLİYOR?

Akaryakıt fiyatlarının yüksek bir durumda olması sadece araç sahiplerini ilgilendirir gibi görünse de tüm vatandaşları yakından etkiliyor. Bir gıda ya da teknoloji ürününün nakliye masrafında, yolculuk maliyetlerinde akaryakıt fiyatları doğrudan etkili oluyor.

Bu sebeple akaryakıt üzerinden yaşanacak indirim ya da zam gelişmeleri herkesi yakından ilgilendiriyor. Dünya genelinde akaryakıtta fiyat yüksekliği görülürken Türkiye''de dolar kurunun aşırı artmış olması benzin ve motorin fiyatlarında aşırı pahalılığı da beraberinde getiriyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar