Akaryakıt zamları iptal edildi

Akaryakıt zamları iptal edildi
EPGİS'ten yapılan açıklamaya göre; benzinde 0,79, motorinde 2,25 TL'nin son zamların kaynağından iptal edildiği belirtildi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası''ndan (EPGİS) yapılan açıklamada, 10 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere getirilen zamların iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali 10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Benzinde 0,79 Motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir" denildi.

ABD''NİN İTHALAT YASAĞI FİYATLARI ARTIRMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, dün açıkladığı kararla, Rusya''dan petrol, doğalgaz ve kömür ithalatını yasaklamıştı. ABD''nin 2021''deki petrol ve petrol ürünleri ithalatında Rusya''nın payı yüzde 8 idi ve Rusya''dan günde ortalama 700 bin varil ham petrol ithal ediliyordu.

İngiltere de Rusya''dan petrol alımını yasaklarken, kömür ve doğalgazı şimdilik yasak kapsamı dışında bırakmıştı.

Rusya''ya bağımlılığı petrolde yüzde 25, doğalgazda yüzde 40 civarında olan Avrupa Birliği ülkeleri henüz enerji ürünlerini yasak kapsamına almasa da birçok Avrupalı şirket Rusya''dan ham petrol alımlarını sonlandırmaya ya da azaltmaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar