Petrol fiyatlarında set düşüş! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor?

Petrol fiyatlarında set düşüş! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor?
Brent petrolün varil fiyatında düşüş devam devam ediyor. Dün 103,48 dolara kadar yükselen brent petrol, uluslararası piyasalarda 98,69 dolardan işlem görüyor. Yaşanılan düşüş sonrası, yurt içi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Peki İndirim gelecek mi? İşte detaylar…

AKARYAKITA İNDİRİM Mİ GELİYOR?

Dünya geneli siyasal krizler ve Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal harekâtıyla birlikte, brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 98,69 dolardan işlem görüyor.

Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,87 artarak 98,69 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 92,38 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD''de talebin yüksek seyrettiğine ilişkin veriler etkili oldu.

Türkiye''de ise dolardaki yükseliş sürerken, benzine peş peşe indirim gelmişti. Motorine ise zam gelmişti.

Brent petrolde teknik olarak 99,01 ile 99,48 dolar aralığının direnç, 98,54 ile 98,07 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Ayrıca brent petrolün varil fiyatındaki düşüş, yurt içi akaryakıt fiyatlarında düşüş beklentisini getirdi. Kulislerde ve EPDK’da yeni bir indirime dair bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar