Ailenin en büyük çocuğuna her ay 18 bin lira verilecek... Milyonlarca Türk vatandaşı yararlanacak

Ailenin en büyük çocuğuna her ay 18 bin lira verilecek... Milyonlarca Türk vatandaşı yararlanacak
Milyonlarca kişinin merakla beklediği çocuk yardımı rakamları belli oldu. En küçük çocuk için 15 bin, en büyük çocuk için de 18 bin lira ödeneceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Almanya'da yaşayan ve çocuğu olan Türk vatandaşlarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Ülkede çocuk yardımı paraları netleşirken, en küçük çocuk için 15 bin, en büyük çocuk için de 18 bin lira ödeneceği açıklandı.

Artı49'da yer alan habere göre, Almanya'da çocuk yardımı rakamları belli oldu. Almanya Aile Bakanı Paus tarafından açıklanan rakama göre, hanede bulunan en büyük çocuğa 636 Euro yardım yapılacak.

2025 yılına kadar en büyük çocuklar için 636 Euro kadar yardım sağlanabileceğini söyledi. Bu gelişme ülkede yaşayan Türk vatandaşlarını da ilgilendiriyor. 2025’te en küçük çocuk için 530 euro ve en büyük çocuk için de 636 euro ödenebileceğini belirten Paus, bu rakamın 2024 için öngörülen rakamın yüzde 12 fazlası olduğunu söyledi.

Paus, gelecek yıl yüzde 3 gibi bir artışın da öngörüldüğünü dile getirdi. Bakan Paus, “Çocuklara eşit imkanlar ve sosyal yaşama daha fazla katılması için yeterli bir miktar” ifadelerini kullandı.

Trafik ışığı koalisyonu, çocuk yardımı, çocuklara yönelik yurttaş yardımından sağlanan yardımlar ve çocuk yardımı gibi önceki yardımları temel çocuk güvenliği kapsamında bir araya getirmek istiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar