Son iki gün içinde 95 bin üzeri koruyucu aile başvurusu yapıldı

Son iki gün içinde 95 bin üzeri koruyucu aile başvurusu yapıldı
Türkiye'yi kahreden deprem gelişmesinin ardından kimsesiz ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için yapılan koruyucu aile sayısı, son iki günde 95 bini aştı. Koruyucu aile olmak isteyen kişiler nerden ve nasıl başvuru yapabilir, şartları nelerdir? İşte detaylar...

Merkez üssü Kahramanmaraş''ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde enkaz altından çıkarılan ve korunma ve bakım ihtiyacı ortaya çıkan çocuklara koruyucu aile olmak isteyenler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na e-devlet üzerinden başvuranların sayısında rekor artış kaydedildi.

Sputnik’ten Turan Salcı''nın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan edindiği bilgilere normal bir dönemde günde ortalama 3 ayda da ortalama 10 başvuru gelirken son iki günde başvuranların sayısı 95 bini aştı.

Bu kapsamda "çocukların ilk etapta bakanlık bünyesinde ve hastanelerde güvende olduğunu ve ailelerine ulaşma çalışmalarının yapıldığını" ifade eden bakanlık kaynakları, halihazırda mevcut ve onaylanmış koruyucu ailelerle ilk günden itibaren temasa geçildiğini bildirdi.
Bakanlık kaynakları başvurular değerlendirildikten sonra en az 3 aylık bir denetim süreci olduğunu ve bunun ardından koruyucu aile statüsünün alındığını da ekledi.

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?
Evli ya da bekar herkes aşağıdaki koşulları sağladığı takdirde koruyucu anne, baba ya da aile statüsüne kavuşabiliyor:
T.C. vatandaşı olmak
Sürekli Türkiye''de ikamet ediyor olmak
25-65 yaşları arasında olmak
En az ilkokul mezunu olmak
Düzenli bir gelire sahip olmak
Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmamak

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar