Ahmet Nur Çebi'den TFF ve Dursun Özbek hakkında zehir zemberek sözler

Ahmet Nur Çebi'den TFF ve Dursun Özbek hakkında zehir zemberek sözler
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yaptığı açıklamasında TFF'ye ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e çok sert eleştirilerde bulundu.

İkincilik şansı için evi Vodafone Park’ta Spor Toto Süper Lig'in 38. ve son haftasında sahaya çıkan Beşiktaş, Konyaspor ile karşılaştı.

Siyah beyazlıları 2-0 öne geçse de maç, 3-3’lük eşitlikle bitti ve Beşiktaş 78. puanda kalarak Fenerbahçe’nin gerisinde kalarak 3. oldu.

Konya maçından sonra bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, TFF ve Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e yüklendi.

Çebi’nin konuşmalarından satırbaşları:

"Sezon bitti, yeni sezona başlayacağız. 2-3 takviye ile şampiyonluğun en büyük adayı olacağımızı buradan açıklamak istiyorum.

‘BEŞİKTAŞ'A ÖZÜR BORCUNUZ VAR’

Puan kavgası gibi algı yaratıldı, biz adalet istedik. Depremden 3 gün sonra '2 yol var, birini tercih edeceğiz' diyorsunuz. Demek ki 2 mantıklı yol var, birisi bizim önerimiz diğeri de şimdi uygulanan yol. Bizim önerdiğimiz yol mantıksızsa, o gün neden 'İki yol var' dediniz? TFF Başkanı, taraf olduğunu hissettiriyor, Beşiktaş camiası rahatsız. Beşiktaş'a özür borcunuz var.

‘OFSAYTIMSININ ARKASINA BİR DE PENALTIMSILARI EKLERSENİZ, ŞAMPİYONUMSU OLURSUNUZ’

Galatasaray Başkanı'nın birkaç gün evvel yaptığı açıklamaya değinmek istiyorum. '6 puan olsa ne fark eder, ofsaytımsı olan maç olsa ne fark eder' gibi bir söylemi var. Siz 6 puanınızı silerseniz, 3 puan da Sivasspor maçında eklerseniz toplam 9 puan eder. Hani hovardalık yapıyorsunuz ya, ne fark eder diye. Çok şey fark eder. Lig devam ederken arkanıza aldığınız o rüzgarla, rakiplerinizin moralini bozduğunuz tavır ve davranışlarınızla, depremden kaynaklanan nedenle ligden çekilen takımlarla oynanan maçların oynanmış kabul edilmesi ve sonraki maçlarda 3'er puan oynayanın hanesine yazılması, eğer bunu sayın Galatasaray Başkanı ‘Önemi yok, onu da size verelim’ gibi küçümseyici bir tavırda oluyorsa, altına bir de ofsaytımsı denilen bir maçta Galatasaray’ın haksız puan aldığı düşünüldüğü, ‘Boşver, onu da size verelim’ diyerek bu tavır ve davranışı spor camiasınca çok takdir edilecek değil.

Dün Konyaspor maç bittikten sonra bir açıklama yapıyor, akıllara zarar. Benim verilmeyen penaltımla ilgili de konuş o zaman. Tek bir yanlış var maçta, Beşiktaş'ın verilmeyen penaltısı. Ümit Öztürk gibi bir hakemi gönderiyorsun, biraz el insaf. İçimden neler söylemek geçiyor ama söyleyemeyip yutuyorsam, Beşiktaş Başkanı olduğum için. Galatasaray Başkanı gibi zafer sarhoşluğu ile '6 puan vereyim, 3 puanı vereyim...' E ver, penaltıları da ver.

Ofsaytımsının arkasına bir de penaltımsıları eklerseniz, şampiyonumsu olursunuz. Belki bir zafer sarhoşluğudur ama çıkıp yanlış anlaşıldığını söylemesi ve özür dilemesi gerekiyor.

‘BUNUN CEVABINI RİCA EDİYORUM’

Erden Timur Bey'in evrakları veya duyduklarını lig bittikten sonra söyleyeceğim dediğini kamuoyu hala unutmadı. Birilerini baskı altına alan davranışlar doğru değildir. Elinde bir şey varsa süratle açıklaması gerekiyor. Ligi bitirtmem diyorlar, e lig biti. İşinize gelince bitiriyorsunuz, işinize gelince bitirmiyorsunuz. 8 puan farktan sonra konuşmak, kavgada pısıp abiniz geldikten sonra konuşmaya benziyor. 5 puan fark olsaydı bu açıklamanın nasıl ifade edileceğini açıklamasını Galatasaray Başkanı'ndan rica ediyorum. Bu ifadeleri kullanabilecek miydiniz? Bu ifadeyi TFF Başkanımızın tekrarlaması da bir yanlıştır. Ona da soruyorum, fark 5 puan olsaydı bu açıklamanızı nasıl değiştirirdiniz? Bunun cevabını rica ediyorum.

Hem TFF Başkanı’ndan hem de Galatasaray Başkanı’ndan rica ediyorum. 5 puan fark olsa ne söyleyecektiniz? UEFA’nın uygulamalarına dönüp bakın, hepsinde ligden çekilen takımlar her ne olursa olsun, maçları oynanmamış kabul ediliyor. Yok efendim 'Biz Türkiye Cumhuriyeti’yiz, biz burada farklı uygulama yaparız' yap da o zaman sen de Türkiye Cumhuriyeti olarak ekonomik krizde boğuşan kulüplerinden vergi kağıtlarını isteme. ‘Yok UEFA istiyor.’ Orada istiyor, burada istemiyor. Bu çifte standarttan kurtulmadığımız sürece kimseye fayda sağlamayız.

‘ADAM BENİM DEDİĞİMİ ANLATMAYA ÇALIŞIYOR’

Jorge Jesus Fenerbahçe’nin hocası, ifadeleri ortada. Bugün eğer Galatasaray şampiyon olduysa, Fenerbahçe’nin de katkısı var. Bilerek veya bilmeyerek. Jorge Jesus’un arkasında durun, adam bir şey anlatmaya çalışıyor. Adam benim dediğimi anlatmaya çalışıyor.”

‘HATALI İŞLER YAPIYORUZ’

Yabancı kuralı ile ilgili fikirler soruluyor, alınmış kararlar uygulanıyor. Alınacak kararlar değil, alınmış kararlar uygulanıyor.

Bazı camialar 'bankalara borcumuzu kapatacağız' diyor da camia çıkarıp cebinden vermiyor. Malını mülkünü satıyorsunuz. Camianın varlıklarını satsak bizim de 5 kuruş borcumuz olmaz.

Kulüpler Birliği'nde maalesef yapısal olarak hatalı işler yapıyoruz. Aslında TFF'nin var olma sebebi, Kulüpler Birliği'nde yer alan kulüpler. Son Kulüpler Birliği toplantısında, orası bizim ailemiz... Herkes lafı yuvarlıyor. Orada çok açık ve net olan 1-2 kişiden biriydim. Algı olarak hissettiğim şu, başkanların ya da sonra gelecek olan başkanların gelecek olması nedeniyle lafları yuvarlıyor. Ben, Kulüpler Birliği'nde çoğunluğun mevcut yönetimden hoşnut olmadığını düşünüyorum.

‘REDMOND İLE DEVAM ETMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’

Nathan Redmond ile devam etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Kendisinin de istekli ve arzulu olduğunu söyleyebilirim.

James Rodriguez, gündemimizde yok. Dele Alli ile sözleşmemiz bitti. Geldiğinde Beşiktaş camiasını mutlu eden bir arkadaşımızdı. Beklediğimizi alamadık."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar