Ahmet Aras kimdir? CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras kaç yaşında, nereli?

Ahmet Aras kimdir? CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras kaç yaşında, nereli?
31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kala partilerin adayları belli olmaya başladı. CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras oldu. Peki Ahmet Aras kimdir? CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras kaç yaşında, nereli?

Ahmet Aras kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), belediye başkan adaylarını açıkladı. CHP'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ise Ahmet Aras oldu. Bu gelişme üzerine vatandaşlar, Ahmet Aras'ın kim olduğunu merak etmeye başladılar. Peki Ahmet Aras kimdir? CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras kaç yaşında, nereli?

AHMET ARAS KİMDİR?

Ahmet Aras, Bodrum'da 3 Şubat 1970 tarihinde dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Cumhuriyet İlkokulu ve Bodrum Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra lise sınavlarına girdi ve Fen Lisesi'ne girme hakkı kazandı. İzmir Atatürk Lisesi'ne başladı ancak daha sonra Askeri Lise sınavını kazanarak eğitim hayatına Maltepe Askeri Lisesi'nde devam etti. Buradan mezun olduktan sonra Kara Harp Okulu'na gitti ve buradan Teğmen rütbesi ile Sistem Mühendisi olarak mezun oldu.

Mesleki kariyerine 1992-1993 yılları arasında Konya'da başlayan Ahmet Aras, ardından 1993-1996 yılları arasında 3 yıl boyunca Ardahan'da görev yaptı ve Üsteğmen rütbesini aldı. 1996 yılında Bodrum Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atanarak Bodrum'a yerleşti ve 2000 yılına kadar bu görevde bulundu. Daha sonra Zara Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atandı ve 2004 yılına kadar bu görevi sürdürdü, bu süre zarfında Yüzbaşı rütbesine terfi etti.

2004 yılında Şanlıurfa Viranşehir Askerlik Şubesi Başkanlığı'na atanan Ahmet Aras, 2008 yılına kadar bu görevde bulundu ve Binbaşı rütbesini aldı. Ardından Milli Savunma Bakanlığı'nda görev yaparak 2011 yılı sonuna kadar bu kurumda çalıştı. 2012 yılında Kosova'da NATO'nun barış gücü KFOR'da görev aldı ve NATO Madalyası'na layık görüldü, bu görev sırasında Yarbay rütbesine terfi etti.

2013 yılında askerlik kariyerini sonlandırarak Bodrum'a döndü ve turizm sektöründe yer almak için KEFİ adlı turizm işletmesini hizmete açtı. 2014 yılında Ortakent - Yahşi Geliştirme Derneği Başkanı seçildi ve birçok önemli organizasyona imza attı. 2015 yılında Bodrum Lions Kulübü'ne katılan Ahmet Aras, 2016 yılında Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Yönetim Kurulu'na seçildi ve Bodrum'un tanıtımına önemli katkılar sağladı.

2018 yılında CHP'ye üye olan Ahmet Aras, 2019 yılında Bodrum Belediye Başkanı olarak seçildi. Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisans yaptı. Ahmet Aras, Bodrum'da doğmuş olup, 52 yaşındadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar