Ahmet Akın kimdir? CHP Balıkesir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın kaç yaşında, nereli?

Ahmet Akın kimdir? CHP Balıkesir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın kaç yaşında, nereli?
Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin belediye başkan adayları belli olmaya başladı. CHP Balıkesir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın oldu. Peki Ahmet Akın kimdir? CHP Balıkesir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın kaç yaşında, nereli?

Ahmet Akın kimdir?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaşık olarak bir ay kala, CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ahmet Akın ismi açıklandı. Ahmet Akın'ın bu göreve atanmasıyla birlikte, kendisi hakkında merak edilenler de artmaya başladı. Peki Ahmet Akın kimdir? CHP Balıkesir Belaediye Başkan adayı Ahmet Akın kaç yaşında, nereli?

AHMET AKIN KİMDİR?

Ahmet Akın, Balıkesir'in Gönen ilçesinde 13 Ağustos 1973 tarihinde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Gönen'de tamamladıktan sonra eğitimine İzmir Atatürk Lisesi'nde devam etti. Daha sonra İngiltere'nin Cambridge şehrinde bulunan Eurocenter'da Dil ve Ekonomi eğitimleri aldı. Siyaset alanında kendisini geliştirmek için Bahçeşehir Üniversitesi'nde siyaset eğitimi aldı. Ayrıca "Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Üretimi" üzerine İspanya'da çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı. İş hayatına özel sektörde enerji alanında çalışarak başlayan Akın, daha sonra uluslararası holdinglerde CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. İngilizce, İspanyolca ve İtalyanca dillerini akıcı bir şekilde konuşabilen Ahmet Akın, evli ve iki çocuk babasıdır.

Siyasi kariyerine 2015 yılında giren Ahmet Akın, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Balıkesir milletvekili olarak meclise girmiştir. 26. dönemde TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu'nda üye olarak görev almıştır. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını yapmıştır. 2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile birlikte İYİ Parti'ye geçmiş, ancak daha sonra CHP'ye geri dönmüştür. 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ve seçim sonrasında CHP Parti Meclisi üyesi seçilmiştir. Kurultay sonrası CHP MYK'sında enerji ve altyapı projelerinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev almıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar