Afyonkarahisar'da deprem!

Afyonkarahisar'da deprem!
Afyonkarahisar ilinde 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afyonkarahisar'da gece yarısı meydana gelen deprem, 3.3 büyüklüğündeydi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sitesinde yer alan bilgilere göre, sarsıntı 23.50 saatlerinde, Çay ilçesi merkezli olarak kaydedildi. Depremin derinliği ise 10.26 kilometre olarak belirlendi.

52.webp

DEPREM NEDİR?


Deprem, yer kabuğundaki kayaçların aniden serbest bırakılan enerji nedeniyle meydana gelen ve genellikle yer yüzeyinde sarsıntılara yol açan doğal bir olaydır. Bu enerji serbest bırakımı genellikle büyük kaya kütlesinin içinde biriken gerilme enerjisinin aniden salınması sonucunda ortaya çıkar. Depremlerin yaygın nedeni, yer kabuğundaki tektonik levhaların birbirine sürtünmesi veya birbirinden uzaklaşmasıdır.

69.jpg

Depremler, dünya genelinde farklı büyüklüklerde ve şiddetlerde meydana gelebilir. Büyük depremler genellikle ciddi hasara ve hatta can kaybına neden olabilir. Sismologlar, depremleri ölçmek için genellikle Richter ölçeği veya Moment Magnitude ölçeği gibi ölçüm sistemlerini kullanır. Depremler, yer yüzeyindeki yerleşim alanlarını etkileyebilir ve bu nedenle deprem hazırlıkları ve yapısal dayanıklılık önlemleri büyük önem taşır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar