Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili'nin oldu

Afrika Uluslar Kupası, Fildişi Sahili'nin oldu
Afrika Uluslar Kupası heyecanı final maçıyla sona erdi ve Fildişi Sahili, Nijerya'yı 2-1'lik skorla mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Alassane Ouattara Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleşen mücadelede ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Fildişi Sahili, ikinci yarıda gösterdiği üstün performansla galibiyete ulaştı.

38. dakikada Troost-Ekong'un attığı golle Nijerya öne geçerken, Fildişi Sahili, 62. dakikada Kessie'nin ve 81. dakikada Haller'in golleriyle skoru lehine çevirdi. Bu gollerle üstünlüğü elde eden Fildişi Sahili, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Nijerya forması giyen Fenerbahçeli Osayi-Samuel ile Trabzonsporlu Paul Onuachu'nun yedek kulübesinden takım arkadaşlarına destek verdiği maçta, Gaziantep Futbol Kulübü'nden Max Gradel ve Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier gibi önemli isimler Fildişi Sahili'nin ilk 11'inde yer aldı. İki oyuncu da takımlarını 70 dakika sahada temsil etti.

Fildişi Sahili, 1992 ve 2015 yıllarından sonra üçüncü kez Afrika Uluslar Kupası'nda zafere ulaşarak futbol tarihindeki başarısını bir kez daha perçinledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar