Bruce Willis'e teşhis kondu, ailesi üzücü haberi verdi

Bruce Willis'e teşhis kondu,  ailesi üzücü haberi verdi
Aksiyon filmleriyle adını sinema tarihine yazdıran aktör Bruce Willis'e 'afazi' teşhisi konuldu. Hayranlarını üzen haberi, aktörün ailesi açıkladı.
Willis''in ailesi ünlü isme ''afazi'' teşhisi konulduğunu açıkladı. Aktörün ailesi, Willis''in hastalığı nedeniyle oyunculuk kariyerine son vereceğini de duyurdu. Afazi ya da diğer adıyla konuşma yitimi hastalığı, beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan dil bozukluğu, ifade etme, okuma, yazma, konuşma, konuşulanı anlama, tekrarlama ve adlandırma güçlükleri bozukluklarına yol açan bir hastalık.
 
"Bruce''un harika hayranlarına" şeklinde başlayan ve ailesi tarafından yapılan açıklamada, ''Zor Ölüm''ün yıldızı, efsane aktör Bruce Willis''in son zamanlarda sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ve ''afazi'' teşhisi konulduğu ve bu hastalığı nedeniyle bilişsel kabiliyetlerinin etkilendiği bildirildi.
 
Aile, bu gelişmenin sonucu olarak Bruce Willis''in oyunculuk kariyerini bırakacağını da duyurdu.
 
AFAZİ NEDİR?
 
Afazi, beyindeki konuşma merkezlerinde meydana gelen bir hasar sonucunda konuşma, konuşulanı anlama, adlandırma, tekrarlama, okuma veya yazma gibi becerilerin kısmen ya da tamamen kaybolması durumudur. Beyin damar hastalıkları, beyin kanamaları, beyin tümörleri, kafa travması, enfeksiyon hastalıkları ve buna benzer sebeplerle meydana gelebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar