Asıl afet AFAD da! Kadro değil yandaşlar listesi!

Asıl afet AFAD da! Kadro değil yandaşlar listesi!
Yaşanan 2 büyük depremin ardından zamanında müdahale edememesi ve yetersizliği ile eleştirilen AFAD’a ilişkin iddialar tek tek ortaya çıkmaya devam ediyor. İsmail Palakoğlu olayının ardından şimdi de AFAD kadrosunun yandaş bir kadrodan oluştuğu ortaya çıktı.

Deprem bölgelerine yardımı yetersiz bulunan AFAD’a ilişkin her gün neredeyse bir gerçek ortaya çıkıyor. AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu’nun İlahiyat mezunu olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi de AFAD üst yönetiminin yandaş bir kadrodan seçildiği ortaya çıktı. İşte o kadro…

Cumhuriyet’in haberine göre AFAD’ın üst yönetiminde yer alan bazı isimlere ilişkin bilgiler şöyle sıralanıyor:

AFAD BAŞKAN YARDIMCISI: UĞUR SEZER

Isparta Aksu, Karaman Başyayla, Şanlıurfa Hilvan ilçelerinde kaymakamlık yapan Sezer, Şanlıurfa vali yardımcılığı görevinin ardından 2018’de Ankara’nın Çubuk ilçesinin kaymakamı oldu. Sezer, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde uğradığı saldırı sırasında Çubuk kaymakamıydı. Saldırıdan bir kaç ay sonra Mülkiye müfettişi olan Sezer, bir ay önce de AFAD başkan yardımcılığına getirildi.

AFAD BAŞKAN YARDIMCISI: HAMZA TAŞDELEN

Geçmişte eğitim ve sağlık sektöründe de çalışmış olan Taşdelen, AKP iktidarı döneminde, AKP’ye yakın Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) proje koordinatörlüğü yaptı. Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun SETA’da genel koordinatör yardımcılığı yapmıştı.

AFAD BARINMA VE YAPIM İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ: NEHAR POÇAN

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un eniştesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın çalışma arkadaşı. AFAD’a atanmadan önce İçişleri Bakanlığı’nda müşavirlik yapmış, ardından Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’na getirilmişti.

AFAD AFETLERE MÜDAHALE GENEL MÜDÜRÜ: İSMAİL PALAKOĞLU

Afşin İmam Hatip Lisesi, Ankara İlahiyat Fakültesi mezunu. Türkiye Diyanet Vakfı genel müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ve İcra Kurulu üyelikleri yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı başkanlık müşavirliği, Yönetim Hizmetleri genel müdürlüğü gibi yerlerde görevler üstlendi. AKP’li Kadir Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İSKİ Destek Hizmetleri Dairesi başkanlığını yürütüyordu. Geçen ocakta AFAD’daki görevine atandı.

AFAD YÖNETİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRÜ: MUSTAFA HAVAN

Doğal afetlerde yurttaşın yaralarını saracak AFAD’ın, can kaybı olmayan Düzce depreminde sınıfta kaldığı haberleri daha önce yapılmıştı. Cumhuriyet’in ulaştığı raporda kuruma ilişkin birçok problemin söz konusu olduğu ortaya çıkmıştı. İşte o rapordan bazı başlıklar:

- Gerek AFAD gönüllülerinin gerekse personelin kontrolünün sağlanması için koordinasyon birimi oluşturulmamıştır.

- Çadır dağıtımında teslim muhtarlara yapıldığından bireysel takip sağlanamamıştır.

- Afet gruplarının hazırlıksız olması AFAD merkezinin yerinin yanlış seçilmesi, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun yetersiz kalması sağlıklı bir yönetim sürecinin önüne geçmiştir.

- Afet nakliye grubu yöneticisi ve personeli iki gün sonra Düzce iline ulaşabilmiştir.

- Hangi bölgelerden başlanması gerektiği konusunda ekipler organize olamamıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar