AFAD'dan kritik sel, baskını ve yıldırım ikazı: 11 ile turuncu, 4 ile de sarı kodlu uyarı yapıldı

AFAD'dan kritik sel, baskını ve yıldırım ikazı: 11 ile turuncu, 4 ile de sarı kodlu uyarı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre; bugün 11 ilde turuncu, 4 ilde sarı kod ile yağış uyarısı yapıldığını belirten AFAD, vatandaşlara tedbirli olun çağrısında bulundu.

ŞAHİN YILDIZ-GÜNBOYU

Temmuz başladığından beri aşırı sıcakları yaşayan Türkiye, yağmur kapıyı çaldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, vatandaşlara kritik bir uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgileri paylaşan AFAD, bugün 11 ilde turuncu, 4 ilde sarı kod ile yağış uyarısı yapıldığını bildirdi ve "Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" dedi.

AFAD'ın yaptığı uyarı şöyle:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 11 ilimize Turuncu 4 ilimize Sarı kod ile yağış uyarısı yapılmıştır. 8 Temmuz Cumartesi günü; İstanbul, Bursa, Bilecik ve Yalova Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun ve Ordu Turuncu yağış uyarısı verilen illerimizdeki il valiliklerine ve muhtarlara bilgilendirme ve uyarı yapılmıştır.

AFAD'dan 15 il için yağış uyarısı

SEL, SU BASKINI, YILDIRIM, HEYELANA DİKKAT

Düzce, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerimize tedbir amaçlı ilave personel ve ekipman sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar