Adım adım İmamoğlu

Konuşmasıyla, hitabet yeteneğiyle, hazır cevap yönüyle CHP'nin son yıllarda içinden çıkarabildiği en yetenekli siyasetçilerden Ekrem İmamoğlu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık tarihi boyunca verdiği en olumlu ve anlamlı kararlardan biriydi onu İstanbul'a başkan adayı yapmak.

İsimsiz, yani yabancıların dediği gibi "No name" olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını bir değil tam iki defa kazandı İmamoğlu.

31 Mart'ta yapılan seçimlerde AKP'li rakibi Binali Yıldırım'a 13 bin oy fark atan Ekrem İmamoğlu "hile" ve "hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" şüphesiyle yenilenen 23 Haziran seçimlerinde rakibine bu defa tam 806 bin 415 fark attı.

31 Mart'ta erkenden çıkıp seçimi kazandığını ilan eden Binali Yıldırım, 23 Haziran'da ise bu defa Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazandığını kendi ağzıyla tüm Türkiye'ye duyuruyordu.

İlk seçimde yaşadığı mağduriyeti avantaja çeviren Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde yaptığı "Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Biz adalete susamış, demokrasiye inancı tam, Türk gençliğiyiz ve de asla vazgeçmeyeceğiz" şeklindeki konuşmasıyla adeta Türk siyasetine enerji ve verim katacağını müjdelerken milyonlarca vatandaşın da tüylerini diken diken ediyordu. 

İmamoğlu'nun o gece yaptığı konuşmasından ünlüler, sanatçılar, iş insanları da nasibini almışlardı.

İmamoğlu direkt olarak bu kesime de seslenerek, "Herkese sesleniyorum, sanatçıymış konuşamazmış, konuşacak. İş insanıymış konuşamazmış, konuşacak. İşçisi de eski siyasetçisi de memuru da konuşacak." diyerek fitili ateşliyordu. 

İmamoğlu'nun bu çağrısı toplumdan öyle bir reaksiyon alıyordu ki bu enerjinin önüne hiçbir şeyin geçmesi mümkün değildi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru giderken Cumhur İttifakı'nın adayının Tayyip Erdoğan olduğunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bizzat açıklamıştı.

Ancak Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği isim henüz net olarak belirlenebilmiş değil.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş yaptıkları çalışmalarla oylarını her geçen gün arttırıyorlar.

Avrasya Araştırma'nın son yaptığı ankette Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Erdoğan'ın karşısına aday çıkmaları durumda seçimi kazanıyorlar.

Ankete göre İmamoğlu-Erdoğan yarışmasında İmamoğlu yüzde 42.6 oy alırken Erdoğan yüzde 37'de kalıyor.

Yavaş-Erdoğan yarışmasında ise Yavaş yüzde 43.9 oy oranı yakalarken Erdoğan yüzde 36.5 oy oranına sahip oluyor.

 Muharrem İnce ile başlayan CHP'den kopuşlar ve İYİ Parti'de yapılan ihraçlar, Saadet Partisi'nde yaşanan gelişmeler ve de iktidar medyası tarafından yıpratılmak ve dağıtılmak istenen Millet İttifakı tüm bunlara rağmen dimdik ayakta duruyor.

Bu saldırılara karşı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener dik duruşlarıyla bir sendeleme yaşamadı.

Denge siyaseti gayet iyi götürülürken Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla rektör olarak atanan eski AKP'li aday Melih Bulu'ya öğrencilerin protestosu sürüyor.

AKP'nin tam da istediği kaos ve buradan siyasi malzeme edinme çabası sadece Erdoğan tarafından değil bakanlar tarafından da kullanılıyor.

Bu bir kenarda dursun.

Ekrem İmamoğlu'nun yerel bir siyasetçi olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle görüşmesini ve bir arabulucu rolü üstlenmesini Cumhurbaşkanlığı adaylığına giden sürecin en net adımlarından biri olarak yorumlamak mümkün.

Öte yandan İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda ayrım gözetmediğini ve toplumun her kesimini kucakladığını gösterdiğine de ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

Neticede Millet İttifakı'nın elinde Ekrem İmamoğlu'ndan daha iyi bir seçenek henüz gözükmüyor.

Belki de İstanbul'da en düşük oyla belediye başkanı olan Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'da en yüksek oyu olan belediye başkanı Ekrem İmamoğlu geçecektir.

Kim bilir!

Not: 1994'te Refah Partisi adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 25.19 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

2019'da Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54.21 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları