Adana'da bir vatandaş Starbucks şubesine kurşun yağdırdı: İnsanlar canlarını zor kurtardı

Adana'da bir vatandaş Starbucks şubesine kurşun yağdırdı: İnsanlar canlarını zor kurtardı
Adana’da kahve zinciri Starbucks’a müşteriler içeride bulunduğu sırada pompalı tüfekle ateş açan şahıs, ardından iş yerini yerle bir etti. Kimsenin yaralanmadığı olayda tesadüfen bölgeden geçen sivil polis şüpheliyi kıskıvrak yakaladı.

Olay, Çukurova ilçesine bağlı Turgut Özal Bulvarı’nda bulunan Starbucks’ta meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi içeride oturan vatandaşlara “Filistin’de çocuklarının kanları akıyor burayı boşaltın" dedi. Ardından şüpheli hedef gözetmeden iş yerine pompalı tüfekle defalarca ateş açtı.

aw097916-01.jpg

İÇERİDE BULUNAN VATANDAŞLAR CANINI ZOR KURTARDI

O sırada içeride bulunan vatandaşlar, tuvaletlere ve kapalı olan alanlara saklandı. Şüpheli şahıs daha sonra içeri girerek iş yerindeki tüm eşyaları dağıttı. Bölgeden geçen sivil bir polis, hemen müdahale ederek şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Daha sonra çok sayıda poliste olay yerine geldi. İçeride bulunan müşteriler güvenli bir şekilde tahliye edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüphelinin O.G. (35) olduğu belirtildi. Açıklamada, “Söz konusu saldırı sonrası olay yerine hemen intikal eden emniyet birimlerimizce, saldırıyı gerçekleştiren 1988 doğumlu şüpheli şahıs O.G., tüfek ile birlikte yakalanmış olup konu ile ilgili tahkikat başlatılmıştır” denildi.

aw097916-04.jpg

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM NE?

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı son 24 saatte 208 artarak 18 bin 205'e yükseldi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 208 cenaze ile 408 yaralının getirildiğini aktaran Kudra, çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.

Kudra, İsrail güçlerinin cenazeleri almak isteyen ambulanslara engel olduğunu, yaralıların kan kaybından öldüğünü ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 18 bin 205'e, yaralıların sayısının da 49 bin 645'e çıktığını bildirdi.

"GAZZE'NİN GÜNEYİNDEKİ HASTANELERDE DURUM FELAKET"

İsrail'in sağlık sistemine yönelik saldırılarına ilişkin Kudra, saldırılar nedeniyle 22 hastane ile 46 sağlık ocağının hizmet dışı kaldığını, 137 hükümet binasının da hedef alındığını aktardı.

Kudra, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sağlık sistemini kasıtlı olarak çökerttiğini, yüzlerce hasta ve yaralının ölümüne sebep olduğunu, bölge halkını ölüme mahkum ettiğini ifade etti.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki duruma değinen Kudra, "Gazze Şeridi'nin güneyindeki hastanelerde durum felaket ve dayanılmaz bir hal aldı. Yaralı sayısının çok olması, tedavi ve klinik imkanlarının az olması karşısında sağlık ekipleri kontrolü kaybetti." ifadesini kullandı.

Kudra, İsrail güçlerinin başta Şifa Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye olmak üzere, 36 sağlık çalışanını insanlık dışı şartlarda alıkoyduğunu kaydetti.

İsrail saldırılarında öldürülen sağlık çalışanı sayısının 296 olduğunu duyuran Kudra, dünya çapındaki insani yardım kuruluşları ile sağlık sendikalarına, dayanışma ve İsrail'in sağlık sektörüne karşı işlediği suçları kınama çağrısı yaptı.

Kudra, başta ortopedik cerrahi olmak üzere dünya çapındaki uzman sağlık ekiplerine yaralıları kurtarmak için Gazze'ye gelme çağrısı yaptı.

Yaralıların Gazze'den tahliyesi için kurulan mekanizmanın zayıf olduğunu aktaran Kudra, yüzlerce kişinin Gazze'den çıkmak için sırasını beklerken hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Kudra, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı merkezlerdeki sağlık sisteminin kötü durumda olduğunu belirterek, salgın ve bulaşıcı hastalıkların yayılması, yetersiz beslenme, içme suyu ve hijyen malzemesi eksikliği nedeniyle yüzbinlerce kişinin ölüm riskiyle karşı karşıya kalabileceğini duyurdu.

Barınma merkezlerindeki duruma ilişkin Kudra, "Sağlık ekipleri, barınma merkezlerinden sağlık merkezlerine ulaşan 325 bin bulaşıcı hastalık vakası tespit etti. Bu sağlık merkezlerine ulaşabilenlerin sayısı, asıl sayı bundan daha fazla olacak, bu da ölümcül bir felaketin habercisi." ifadesine yer verdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'ta binlerce yerinden edilmiş Filistinli için sağlık ocakları ve gezici klinik kurulmasını talep eden Kudra, uluslararası kurum ve kuruluşlara barınma merkezlerine gerekli sağlık hizmetlerinin sağlanması için çağrı yaptı.

Kudra, tıbbi yardımların İsrail'in kontrolü altında gönderildiğine dikkati çekerek, Tel Aviv'in bu durumu "hasta ve yaralıları öldürmek için silah olarak kullandığını" belirtti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, dünya ülkelerine ve sağlık kuruluşlarına güvenli insani koridor oluşturarak, Gazze Şeridi'ndeki tüm hastanelere tıbbi yardım ve yakıtın ulaştırılması, İsrail'in kasıtlı olarak hedef aldığı sağlık sistemine destek olmak için Gazze Şeridi genelinde sahra hastaneleri kurulması çağrısı yaptı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar