Adalet Bakanı Tunç'tan Sezgin Tanrıkulu açıklaması

Adalet Bakanı Tunç'tan Sezgin Tanrıkulu açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik iddiaları nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında savcılığa soruşturma izni verildiğini açıkladı.

İREM GÜL / GÜNBOYU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerini ve Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye raporuna dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç, AP'nin Türkiye raporuna ''AP'nin 2022 Türkiye raporundaki ifadeler Türkiye'nin haketmediği sözler. Tek taraflı hazırlanmış bir takım marjinal grupların propagandasını ihtiva eden onların etkisi ile hazırlanan bir rapor. Hukukun üstünlüğü yargı bağımsızlığı anlamındaki eleştirileri kabul etmemiz mümkün değil. Bu raporun bizde bir değeri yoktur'' diyerek tepki gösterdi.

TANRIKULU İÇİN SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerini de eleştiren Adalet Bakanı, Tanrıkulu hakkında savcılığa soruşturma izni verildiğini duyurdu.

Tunç, "İzin konusu ile ilgili dosya geldi ve izin verildi. Bundan sonraki süreç Cumhurbaşkanımız Meclis'e sevk edecek." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar