Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Acımasızlık

Yıllarca çalışmış, ömür boyu üretmiş, binlerce gün pirim ödemiş sonrada biraz rahat ederim ümidiyle insanlar emekli olmuş.

Şimdi bu yaşını başını almış, artık çalışacak gücü kalmamış insanları çoluk çocuğun eline baktırmak, namerde muhtaç bırakmak, ele güne rezil etmek resmen acımasızlıktır.

Avrupalının, Amerikalının, Japon''un emeklisi fellik fellik dünyayı turlarken emekli Hasan amcayı kahveye çıkamaz, Hatice teyzeyi köye gidemez hale getirmek acımasızlıktır.

Kocamış insanları son demlerinde torunlarına bayramda seyranda üç kuruş harçlık verip, karınca kararınca küçük bir hediye alamaz hale düşürüp, utandırmak acımasızlıktır.

Aslında acımasızdan çok daha sert ifadeler kullanmak lazım, lazım biliyorum ben de isterim ama zaten güç bela ayakta kalan gazeteleri de kapattırıp, seçimleri Silivri''den izlemeye de pek gerek yok, bu yüzden "ACIMASIZ" nitelemesi ile yetineyim dedim.

Sevgili okurum attığı zaman mangalda kül bırakmayan, biz IMF''ye karşıyız diyen AKP yıllardır IMF direktiflerine harfiyen itaat ederek emekliyi ve emekçiyi ezmekte ve yok yoksul yaşamaya mahkûm etmektedir.

Yandaş patronlara ya da milyoner mevduat sahiplerine kaynak bulmakta hiç zorluk çekmeyen politikacılar iş emekliye ve emekçiye gelince "vallahi yok, olsa dükkân senin" kurnazlığına yatmaktadır.

Daha dün bir trilyon dolarlık gaz bulduk, zengin olduk diye hava basan iktidar Türk parası ile yaklaşık 20 trilyon dolarlık bu kaynaktan emekliye ve emekçiye pay ayırmayı her nedense hiç düşünmemektedir.

Haa elbette ben yetkililerin yalancısıyım, böyle bir kaynağın gerçekten de var olduğunu ben değil hükümet iddia ediyor. Böyle bir kaynak yoksa ve o yüzden emekliye emekçiye haklarını veremiyorlarsa bunu benim bilmem mümkün değil ama o zamanda halka yalan söyleyip pek bir ayıp ediyorlar demektir.

Bakın her konuşmasında ihracatımız şu kadar arttı, imalatımız bu kadar büyüdü, milli uçak da yapıyoruz gemi de diye dinleye hava atan politikacılar iş emekçinin ve emeklinin hakkına gelince dut yemiş bülbüle dönüp, arazi oluyorlar.

Yahu kardeşim hani trilyon dolarlık gaz bulmuştuk, hani en çok büyüyen ülkeydik, hani Alamanlar bizi gıskanıyordu?

Yahu Alamanın çöpçüsü ayda 2 bin euro maaş alıyor, hesaba vursan Türk lirası ile tam 40 bin lira yapar. Türkiye''de bu maaşı anca Genel Müdürler alıyor Alaman bizi niye kıskansın diye soran da yok her nedense.

Sonuç olarak hadi hayırlı olsun bozdurup bozdurup harcayın, enflasyon bu kadar yüksekken yüzde 25''lik bir zam memura, emekliye müjde diye kakalanmış bulunuyor.

Memurun hali zaten ortadaydı bugün memur maaşı ile bir büyükşehirde başını sokacak kiralık ev bile bulamazsın!

Emeklinin hali ise perişandı yokluktan aç biilaç, karanlık odalarda, soğukta battaniye altında titreşip duruyordu. Bir umut yeni yılda hazır seçimlerde geliyor reyiz de söz verdiydi hükümet bizi biraz ferahlatacak, elimizi biraz rahatlatacak bir zam yapar umudundaydı, o umutta fos çıktı yüzde 25 zammı gören emeklinin eli böğründe kaldı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları