Açıklanacak emekli zammında yeni detay: Tüm emeklilerin maaşına yansımayacak!

Açıklanacak emekli zammında yeni detay: Tüm emeklilerin maaşına yansımayacak!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın bir süredir ortak yürüttüğü emeklilere yapılacak zam oranını belirleyecek taslağın son detayları, bu akşam kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, açıklanacak emekli zammı hakkında son detayları paylaştı.

Anayasa'ya göre Temmuz ayında verilmesi zorunlu olan enflasyon farkını yüzde 25 olarak belirleyen iktidar, bu artışı yalnızca kök aylıklara yansıtarak en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lirada sabit kalmasına neden olmuş ve milyonlarca emekliden büyük tepki toplamıştı.

Yaz aylarında seslerini iktidara duyurmak isteyen emeklilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yanıt vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gerekli çalışmalara başladıklarını duyurarak, artış için Ekim ayı işaret edilmişti.

"ZAMDAN TÜM EMEKLİLER YARARLANAMAYACAK"

Geçtiğimiz hafta AKP'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Erdoğan, emeklilerle ilgili çalışmanın detaylarını ilk kabine toplantısının ardından açıklayacağını belirtirken, 9 Ekim tarihinde Beştepe'de toplanan Kabine'nin görüşmeleri şu saat itibarıyla devam etmekte.

Emekliler, maaşlarına yapılacak zam oranının ne olacağını merakla beklerken, milyonlarca vatandaşı hayal kırıklığına uğratacak haber SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan geldi. Erdursun, yürütülen ekonomi modeli nedeniyle şu anda tüm emeklileri kapsayacak bir artış yapılmasının beklenmediğini söyleyerek, bugün yapılacak açıklama ile yalnızca en düşük emekli maaşlarının zamlanacağını ve taban emekli aylığının 10 bin lira seviyesine çıkacağını iddia etti.

"9 MİLYON EMEKLİ EN DÜŞÜK MAAŞTA EŞİTLENECEK"

28 Şubat'ta Meclis'ten geçen EYT düzenlemesiyle birlikte Türkiye'deki emekli sayısının 15 milyonun üzerine çıktığını hatırlatan Erdursun, yeni ekonomi yönetimi ve uygulanan para politikası nedeniyle maaş artışlarında sınırla hamlelerin gündemde olacağına dikkat çekti.

Halihazırda 6 milyona yakın en düşük emekli maaş bulunurken, iktidarın en düşük emekli maaşını 10 bin liraya yükseltmesi halinde Türkiye'de yaklaşık 9 milyon emekli taban aylık ücretinde eşitlenmiş olacak. Emekliler, ödedikleri primlere göre aylık almaları gerektiğini belirtse de AKP iktidarında sigorta primini asgari ücretin iki katı oranında yatıran vatandaşlar da, en düşük emekli maaşı almaya devam ediyor.

EMEKLİ ZAMMI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Normal şartlarda saat 15.30 gibi başlaması beklenen kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki aksaklıklar nedeniyle gecikmeli olarak başladı. Şu anda Beştepe'te gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Erdoğan'ın saat 21.30 sularında halka seslenmesi ve alınan yeni kararların duyurulması bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar