Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

AB'ye girmemiz şart

Musluğu açtığımızda su neden yukarı değil de aşağı doğru akıyor biliyor musunuz?

Televizyon kumandasında ses kısmının yanındaki artı işaretine bastığımızda sesin kısılmak yerine neden arttığını düşündünüz mü hiç?

Yutkunurken tükürüğümüzü yutmamıza rağmen neden ha bire acıkıyoruz?

Arabanın direksiyonunu sağa çevirdiğimizde tekerlerin sola değil de sağa dönmesini nasıl açıklayabilirsiniz?

Yağmurlu havada şemsiyeyi açtığımızda yağmurun alttan değil de üstten düşmesinin bilimsel çalışmasını yapanınız var mı?

Saçımızı kestirirken berberin veya kuaförün neden 4 tarafımızda değil de sadece 3 tarafımızda dolanıp durduğunu, neden hiç önümüze gelmediği konusunda kafa yoranınız oldu mu hiç?

Yemek yerken çatalı veya bıçağı ağzımıza sokarken, neden sap kısmından sokmadığımızı kim ciddi bir sorun olarak görüp çözüm yoluna gitti?

Telefon çaldığında "Alo" yerine "Ola", "Oal",", "Loa", "Lao" veya neden "Aol" demediğimiz konusu kaçımızın yaşamsal sorusu olmuştur?

Hiç değil mi…

Oysa, tarihin görüp göreceği en büyük düşünür olan Sayın Negahan Alçı Twitter bacım üzerinden 1 Eylül 2022 tarihli ve 14.58 saatli paylaşımında aşağıdaki muhteşem değil möhteşem ötesi analizi benim gibi cahalların gözüne sokmuştur.

"AB''ye Türkiye''nin tam üye olması muhteşem bir hedef. Türkiye''de Euro''nun geçerli tek para birimi olmasını ve hepimizi mahveden TL''nin artık tarihe karışmasını istiyorum. Kıbrıs ve Ege adaları ihtilafının, 1915 ile Ermeni meselesi ve Kürt sorununun çözümü de AB tam üyeliğindedir.."

Demek ki neymiş, her şeyin çözümü AB''ye girmekten geçiyormuş.

Not: Hiç moralimizi bozmayalım. AB bize almazsa, biz de sırasıyla CD, EF, GH, İJ, KL, MN, OP, RS, TU, VY ve sonda tek kalan garibim Z''ye gireriz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları