ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlunun soruşturmasında flaş gelişme!

ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlunun soruşturmasında flaş gelişme!
Eylem Tok'un Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne neden olduğu olayla ilgili dava süreci devam ediyor. Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatı Hacı Orhan, dava sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Haberglobal.com.tr'den Şifa Kaymak'ın aktardığına göre; Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, 17 yaşındaki T.C.'nin kullandığı otomobil, yol kenarında arıza yapan ATV'yi tamir etmeye çalışan kişilere çarptı. Kazada Oğuz Murat Aci yaşamını yitirdi ve 4 kişi yaralandı. Kazanın ardından, 17 yaşındaki T.C. annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardından da ABD'ye kaçırıldı.

Türkiye'nin günlerce konuştuğu bu davada, Eylem Tok ve oğlunun iadesi talebiyle ilgili süreç devam ediyor. Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatı Hacı Orhan, sürece ilişkin detayları aktardı.

h.jpg

ADALET İSTEYEN ACILI AİLE, EYLEM TOK VE OĞLUNUN İADESİNİ BEKLİYOR

Avukat Hacı Orhan, konuya ilişkin devam eden iade süreci hakkında açıklama yaparak, acılı ailenin bir umutla iade sürecini beklediğini belirtti. "ABD Adalet Bakanlığı'nın istediği belgeler tamamlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın da takip ettiği bir soruşturma bu. Umut ediyoruz ki süreç hızla ilerler ve iade işlemleri gerçekleşir. Baba Bülent Cihantimur ile ilgili yurt dışı yasağından sonra herhangi bir işlem yapılmadı. Acılı aile, bir umutla Eylem Tok ve oğlunun iadesini bekliyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında, 17 yaşındaki sürücü T.C., kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne ve İ.G, T.A, S.K. ile H.T'nin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası T.C. ve annesi Eylem Tok, İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçtı ve ardından ABD'ye gittiler.

jgyui.webp

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sürücü T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkardı. Zanlıların Türkiye'ye iadeleri, hem diplomatik yollardan hem de Interpol aracılığıyla talep edildi.

Soruşturma kapsamında, 2 Mart 2024'te saat 03.50'de İstanbul Havalimanı'ndan önce Mısır'a çıktıkları tespit edilen anne Eylem Tok hakkında "Suçluyu kayırma" suçundan, oğlu T.C. hakkında ise "Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan aynı gün 2 Mart 2024'te yakalama kararı çıkarmıştı.

jgyui.webp

Savcılık, kırmızı bülten çıkarılması talebini Adalet Bakanlığı'na iletti. Bu süreçte Eylem Tok'un oğlunu Mısır'dan ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında Eylem Tok ve oğlu T.C.'yi havalimanına götüren Ayşe Ceren Saltoğlu, 12 Mart'ta tutuklandı. Baba Bülent Cihantimur hakkında ise önce yurt dışına çıkış yasağı kondu ve 15 Mart'ta "Suçluyu kayırma" suçundan ifadesi alındı. En yakın polis merkezine imza atması şartıyla serbest bırakıldı.

huk.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar