ABD’ye bomba gibi düşecek iddia! Tırlarla ABD'deki sığınaklara gizlice erzak depolandı!

ABD’ye bomba gibi düşecek iddia! Tırlarla ABD'deki sığınaklara gizlice erzak depolandı!
Geçtiğimiz aylarda dolaşıma giren videoda, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir dağın altında yer alan gizli erzak deposuna giden tırları gösterdiği iddia edildi.

GÜNBOYU / SERPİL DEMİR

Nisan 2023'de bir tırın dağlık alandaki sığınağa girdiği anları gösterdiği iddia edilen aşağıdaki video, Twitter başta olmak üzere farklı platformlarda sosyal medyada kullanıcıların dikkatini çekti. O tarihlerde bir hesap, "Akşamın komplo teorisi videosu. Goyimler (İbranice'de millet anlamına gelmekte.) aç susuz bırakılırken, elitlerin yiyecek stoğu dağların altında." ifadeleriyle videoyu takipçilerine servis etti. Paylaşım o tarihlerde 500 binden fazla görüntülenme aldı.

videonun-cekildigi-alan.jpg

Aynı video aylar sonra farklı kullanıcılar tarafından bir kez daha gündeme getirildi. Amerika'da bazı dağlık alanlarda oluşturulan devasa sığınaklarda, bu tırlar aracılığıyla erzak depolandığını ve gelecekte ortaya çıkacak doğaüstü olaylar sonrası bazı ayrıcalıklı kişilerin bu şekilde yaşamlarını sürdüreceğini yazanlar oldu. Video onlarca kez farklı platformlarda paylaşıldı.

tunel-fotograf.jpg

AA BÖLGEYİ TESPİT ETTİ!

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, iddiaların arka planını araştırdı ve videodaki sığınak girişi olduğu öne sürülen bölgenin yerini tespit etti.

tiktok-gizli-tirlar.png

Yapılan incelemede, buranın Güney Amerika ükesi Arjantin'in Mendoza eyaletinde yer alan Cristo Redentor tüneli olduğu belirlendi. Google Earth üzerinden elde edilen tünel girişine ait görüntü aşağı eklendi.

gizli-tunel.jpg

Videonun, tünelin girişinin yer aldığı alanın sağındaki dağlık bölgeden kaydedildiği tespit edildi. Açık kaynaklarda yapılana araştırma sonucu Youtube'de tünele ait çok sayıda videonun yer aldığı anlaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar