ABD’ye ait F-16 Savaş Uçağı denize bırakıldı...

ABD’ye ait F-16 Savaş Uçağı denize bırakıldı...
Güney Kore'nin batısında, bir ABD'ye ait F-16 savaş uçağının acil bir durumdan dolayı Sarı Deniz'e iki yakıt tankını bıraktığı açıklandı. Acil iniş yapan uçağın güvenli bir şekilde üssüne geri döndüğü bildirildi.

ABD 8. Hava Filosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Kore'nin Gunsan kenti yakınlarındaki Kunsan Hava Üssü'nden havalanan bir F-16, yerel saatle 10.00 civarında Seul'ün yaklaşık 200 kilometre güneyinde acil bir durum nedeniyle iki yakıt tankını Sarı Deniz'e bıraktı. Açıklamada, pilotun güvenli bir şekilde üsse acil iniş yaptığı belirtilirken, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.

32.webp

KAZALARLA GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Son aylarda, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar ardı ardına yaşanan kazalarla gündeme gelmişti. Geçen ay, bir ABD'ye ait F-16 savaş uçağının Güney Kore'nin batı kıyısı açıklarında Sarı Deniz'e düştüğü rapor edilmişti. Aralık 2023'te ise ABD 8. Hava Filosu'na ait bir F-16 eğitim sırasında Sarı Deniz'e düşmüştü. Mayıs ayında da, ABD 51. Hava Filosu'na ait bir F-16, Seul'ün güneyindeki Osan Hava Üssü yakınlarına çakılmıştı. Tüm bu kazalarda, pilotlar uçaktan fırlatmayı başarmış ve sağ olarak kurtulmuşlardı.

UÇAK KAZASI...

Kasım 2023'te, ABD Hava Kuvvetleri Japonya'da yaşanan bir kaza ile gündeme gelmişti. Bir Osprey tipi askeri uçak Yakushima Adası açıklarına düşmüştü. ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri, uçaktaki 8 mürettebatın tamamının hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından, ABD ordusu dünya genelindeki Osprey tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak askıya almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar