Abdüllatif Şener CHP'den istifa etti: Seçimde kime oy attığını açıkladı!

Abdüllatif Şener CHP'den istifa etti: Seçimde kime oy attığını açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Abdüllatif Şener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Şener, ilk turda Sinan Oğan'a oy attığını belirtirken, ikinci turda geçersiz oy kullandığını duyurdu.

CHP eski Milletvekili Abdüllatif Şener, katıldığı canlı yayında "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz sayın Şener?' sorusuna "Ben zaten istifa ettim" diye cevap verdi.

Şener, açıklamasının devamında "Eleştirilerimin bir partiden ya da adaydan olmakla ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

İLK TURDA SİNAN OĞAN: İKİNCİ TURDA GEÇERSİZ OY

Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a oy verdiğini; ikinci turda ise geçersiz oy kullandığını söyledi.

CHP'nin eski Konya milletvekili Abdüllatif Şener, aday gösterilmediği ve milletvekili unvanını kaybettiği 14 Mayıs seçimlerinin ardından açıklamalarıyla tepki çekmişti.

Abdüllatif Şener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

CHP'DE 2. TUR UMUDU YOKTU

Bir kere CHP Genel Merkezi 2. tur seçim umudu yoktu. Fark açılmasın diye mücadele ettiler.

"NTV'DEKİ MÜLAKATI BEN İSTEDİM"

NTV’ye seçim tablosuyla ilgili şeyler söyleyeceğimi söyleyerek gittim. Ayrıntıya girmedim.

Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kazansaydı eli kolu bağlı olacaktı. Hükümet ek bütçeyi bile çıkartamayacaktı. Bu hükümet 1 yıl dayanamazdı. CHP’nin 40 yılını yerdi o dönem.

-Cumhurbaşkanı adayı olsaydı ve ilk turda kazanamasaydı, ‘bana oy vermeyin’ der miydi?- Bu hiçbir adayın söyleyeceği bir şey değildir. Ama aday olmayanın söylemesi gereken bir durumdur.

İKİNCİ TURDA GEÇERSİZ OY KULLANDIM

1. turda Sinan Oğan’a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Milletvekili seçiminde oy vermedim.

Sinan Oğan’a oy verdiğimde CHP milletvekili değildim, seçim yapılırken vekillik düşer.

"NTV YAYININI ÖNCEDEN PLANLAMIŞTIM"

NTV canlı yayınını önceden planlamıştım. CHP’den sabah istifa ettim ve öğleden sonra canlı yayına katıldım.

"İŞTE KILIÇDAROĞLU'NA BU YÜZDEN MUHALİFİM"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Milletvekilliği teklifini Tanju Özcan’ı istemediği için reddettiğini söyleyen Şener’e cevap verdi: Kılıçdaroğlu’na bu yüzden muhalifim. Kılıçdaroğlu’nu yıllarca sizin gibi badem bıyıklılara güvenerek siyaset yapmaya çalıştığı için eleştirdim.

Kırgınlık hisseden CHP’liler bilmelidir ki yıllarca CHP’de olan insanlardan çok daha fazla mücadele ettim CHP’de. Sadece CHP’de milletvekilliği yaptığım dönemde değil, milletvekili değilken bile. Başbakan yardımcılığı yaptığım dönemde bile. Ben 2007’den sonraki yıllarda, milletvekili değilken de oy verdim.

"ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME OLMADI"

Tayyip Erdoğan ve yakın çevresiyle bağlantılı kimseyle hiçbir iletişimim olmadı. 6 ayı geçmiştir, Bülent Arınç’la yemek yedim. Orada CHP’den aday olan bir arkadaş da vardı. 6-7 kişinin olduğu bir yemekti. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik sohbetler oldu. Bülent Arınç’ın eğilimlerinin hepsini Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım.

AK Parti’den bugüne kadar teklif gelmedi. Şu anda Kemal Bey de, Meral Hanım da, Erdoğan da görüşelim derse görüşürüm. Herhangi bir partiye katılmayacağım. AK Parti dönemiyle ilgili bir kitap yazdım. Belki CHP’yle ilgili bir kitap yazarım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar