Abdülkadir Selvi ipin ucunu kaçırdı: CHP kazanırsa konkordato riski var

Abdülkadir Selvi ipin ucunu kaçırdı: CHP kazanırsa konkordato riski var
Erdoğan hükümetine yakınlığıyla bilinen yazar Abdülkadir Selvi, akıl sınırlarını zorlayacak iddialarına bir yenisi daha ekledi. Seçimleri muhalefetin kazanması durumunda Türkiye'nin krize sürükleneceğini savunan Selvi, Türkiye konkordato ilan eder dedi.

YANDAŞ YAZAR İPİN UCUNU KAÇIRDI: TÜRKİYE KONKORDATO İLAN EDER

Muhalefete yönelik çeşitli iddiaları ile gündeme gelen ve hemen her yazısında muhalefetin adayına ilişkin yeni bir spekülasyon yapan Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Türkiye’nin ekonomideki geleceğine ilişkin bir rapor sunulduğunu yazdı.

Selvi, raporda “İktidarın bıraktığı enkaz nedeniyle yeni yönetim ekonomide başarısız olma tehlikesi ile karşı karşıya” denildiğini iddia etti.

Selvi''nin yazısından ilgili kısım şöyle:

“Raporda iktidarın seçimleri kazanmak için kamu kaynaklarını seferber edeceği yer alıyormuş. Seçimlerden sonraya ilişkin olarak ekonomide kara bir tablo çiziliyormuş. Seçimlerden sonra Türkiye’nin dış borçlarını ödeyemeyeceği ve konkordato ilan edeceği savunuluyormuş.

‘İktidarın bıraktığı enkaz nedeniyle yeni yönetim ekonomide başarısız olma tehlikesi ile karşı karşıya’ deniliyormuş.

Hatta bu durumda memurların ve emeklilerin maaşlarının da ödenmesinin zor olduğu anlatılıyormuş.

Raporda, dış borçlarını ödeyemeyip konkordato ilan etmemesi için yabancı bankaların Türkiye’ye kredi açması öneriliyormuş. Kılıçdaroğlu şimdiden yabancı bankaların nabzını yoklamaya başlamış deniliyor.”

KONKORDATO ÜLKELER DEĞİL ŞİRKETLER İLAN EDER

Paramedya''da yer alan habere göre, Selvi’nin yazısı sosyal medyada alay konusu oldu. Konkordatonun ülkeler tarafından değil şirketler tarafından ilan ediliyor. Ülkelerin borcunu ödemeyeceğine ise moratoryum deniliyor. Konkordato ilan eden bir firmanın tüzel kişiliğine el konulabilirken, moratoryum ilan eden ülkenin tüzel kişiliğine el konulamıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar