ABD'nin yeni kabusu: 1 günde 10'dan fazla hortum! Can kaybı hızla yükseliyor

ABD'nin yeni kabusu: 1 günde 10'dan fazla hortum! Can kaybı hızla yükseliyor
ABD'yi vuran hortum ve güçlü gök gürültülü fırtınalar nedeniyle Missisippi'de 25, Alabama'da ise 1 kişi hayatını kaybetti.

HATİCE ÖLMEZ/ GÜNBOYU

ABD''nin Mississippi eyaletinde 1 gün içinde 10''dan fazla hortum meydana geldi. Hortum felaketi sonucu kentteki ölü sayısının 25''e yükseldiği belirtildi.

Yerli haber ajansından yapılan açıklamada, "Mississippi, 24 Mart 2023''te bir gecede eyaleti kasıp kavuran yıkıcı ve ölümcül kasırgalarla mücadeleye devam ediyor. Şu anda ölü sayısı 25''e yükseldi ve düzinelerce kişi yaralandı.'''' ifadelerine yer verdi.

Hortumların etkili olduğu bir diğer eyalet ise  Alabama. Kentte 1 kişi hayatını kaybetti.

Mississippi''de en fazla yıkıma yol açtığı Rolling Fork kasabasında, yaklaşık 2 bin nüfusa sahip kentte enredeyse hasar görülmedik bir bina kalmamış. Hortumun şiddetiyle yollar, ağaçlar ve araçların özellikle evlerin kullanılmaz halde olduğu görüldü.

ABD''de hortum felaketi! Çok sayıda can kaybı var - Resim: 11

 "EV ÜSTÜMÜZDE PARÇALANDI"

Hortum felaketinin vurduğu ve kenti kullanılmaz halde olduğu bölge yerlilerinden  Samy Jackson, fırtınaya yakalandığı anları anlatı.
Hortumun etkisiyle evlerinin parçalandığını, kendini siper edecek bir şilter kullandığını ancak yaşanan patlamayla duvara salrulduklarını belirtti.
Jackson, "Enkaz üzerimize geliyordu. Sonra hortum evi kaldırdı ve tekrar yere fırlattı. Ev üstümüzde parçalandı ve biz enkazın altında mahsur kaldık." ifadelerini kullandı.

Zar zor kendi çabalarıyla enkazın altından çıktığını ve kızını ve torununu kurtardığını ifade eden  Jackson, "Ben hayattayım ama birçok insanı kaybettik. Maddi şeyler benim için önemli değil. Tanrı''ya şükrediyorum." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar