ABD'nin dış ticaret açığında artış

ABD'nin dış ticaret açığında artış

ABD'nin dış ticaret açığı, ocak ayında yüzde 5,1'lik bir artışla 67,4 milyar dolara yükseldi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ülkenin ihracatı yüzde 0,1 artarak 257,2 milyar dolara çıkarken, ithalatı yüzde 1,1 artarak 324,6 milyar dolara ulaştı.

Çin, ABD'nin en büyük dış ticaret açığı verdiği ülkeler arasında yer aldı ve 22,9 milyar dolarlık bir açıkla listenin başında yer aldı. Ocak ayında Japonya ve Tayvan'a karşı dış ticaret açığı artarken, Vietnam ile ticaret açığı azaldı. ABD'nin Japonya ile ticaret açığı 7,3 milyar dolara, Tayvan ile olan ticaret açığı ise 4,8 milyar dolara yükseldi. Vietnam ile olan ticaret açığı ise 8,5 milyar dolara geriledi.

ABD'nin ticaret fazlası verdiği ülkeler arasında Güney ve Orta Amerika, Hollanda, Hong Kong, Avustralya, İngiltere, Belçika, Singapur, Brezilya ve Suudi Arabistan yer alıyor. Ancak, Avrupa Birliği, Meksika, Almanya, İrlanda, Kanada, Güney Kore, İtalya, Hindistan, Malezya, İsviçre, Fransa ve İsrail gibi ülkelerle ABD arasındaki ticaret dengesizliği devam ediyor.

Dış ticaret verileri, ABD'nin ticaret politikalarının ve küresel ticaret ilişkilerinin karmaşıklığını gözler önüne seriyor. ABD'nin ticaret dengesizlikleriyle mücadele etmek ve ticaret açığını azaltmak için çeşitli stratejiler geliştirmesi bekleniyor.