ABD'li şirketten enerji devrimi: Artık pillere ihtiyaç yok

ABD'li şirketten enerji devrimi: Artık pillere ihtiyaç yok
ABD merkezli girişim Ambient Photonics, pil ihtiyacını ortadan kaldırabilecek bir iç mekan güneş panelini tanıttı.

ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'nde faaliyet gösteren Ambient Photonics adlı şirket ev ortamında kullanılabilecek yeni güneş panelini tanıttı. Şirketin iddialarına göre yeni güneş pili iç ve dış ortam ışığından sürekli güç sağlayabiliyor ve mevcut teknolojilere göre üç kat daha fazla enerji sunuyor.

Güneş enerjisi, genellikle düşük güçlü elektronik cihazlarda, örneğin hesap makinelerinde kullanılıyor, ancak Ambient Photonics'in geliştirdiği güneş paneli, daha enerji yoğun cihazlar için uygun bir çözüm sunuyor. Şirket, güneş panellerinin pil ihtiyacını ortadan kaldırabileceği ve iç mekan ışığından güç sağlayabileceği konusunda iddialı.

gunes-paneli-pil.jpg

UZAKTAN KUMANDALAR VE KLAVYELERE ENTEGRE EDİLECEK

Ambient Photonics, yeni güneş pilinin ticarileştirmeye hazır olduğunu ve ilk uygulamaların ışıkla çalışan uzaktan kumandalar, klavyeler ve bilgisayar fareleri gibi cihazlar olacağını belirtti. Şirketin yeni teknolojisinin entegre edileceği yatırımcıların arasında Amazon'un İklim Taahhüt Fonu, Universal Electronics ve E Ink gibi önemli şirketleri bulunuyor.

Ambient Photonics'in CEO'su Bates Marshall, çift yüzeyli güneş panellerinin teknolojisinin, çeşitli esnek şekillerde tasarlanabilen ve monte edilebilen cihazlara güç sağlama konusunda oyunun kurallarını değiştireceğini söyledi. Bu gelişmeler, bilim insanlarının gelecekte milyonlarca evin güneş enerjisi kullanarak kendi enerjisini üretebileceği tahminlerine yol açtı.

Güneş enerjisi teknolojisindeki bu son gelişmeler, hem düşük güçlü cihazlar için hem de daha enerji yoğun uygulamalar için çevre dostu bir enerji kaynağı alternatifi sunma potansiyelini taşıyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar