ABD'li iki dev yatırım şirketinden resesyon uyarısı

ABD'li iki dev yatırım şirketinden resesyon uyarısı
Dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden BlackRock ve Amundi'nin tepe yöneticileri ABD'de piyasada oluşan iyimser havaya karşı uyararak resesyon riskinin arttığının altını çizdi.

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketleri, hükümet yetkilileri ve giderek artan sayıda yatırımcıdan gelen Fed'in faiz artırımının ekonomiye önemli ölçüde zarar vermeyeceğine dair görüş belirtmesine rağmen, ABD'de resesyon riskinin arttığı konusunda uyardı.

BlackRock ve Amundi'nin üst düzey fon yöneticileri Financial Times'a, ABD ekonomisinin Fed'in agresif parasal sıkılaştırması karşısında büyük ölçüde dirençli göründüğünü, ancak artık özellikle işgücü piyasasında çatlakların ortaya çıktığını söyledi.

2,1 trilyon doları yöneten Amundi'nin yatırım sorumlusu Vincent Mortier, "Bizim için resesyon olasılığı çok yüksek. Asıl soru ne kadar derin ve ne kadar uzun süreceği olacak. Biz piyasada oluşan fikir birliğinden ziyade ABD'deki dinamiklerden endişe duyuyoruz" ifadelerini kullanarak, daralmanın bu yılın sonunda veya gelecek yılın başında gerçekleşmesini beklediğini belirtti.

9,4 trilyon doları yöneten BlackRock’un Küresel Sabit Getirili Varlıklardan Sorumlu Yatırım Başkanı Rick Rieder da, son haftalarda ABD ekonomisinin durumu hakkında daha karamsar hale geldiğini söyledi.

"YAVAŞLAMA ÇOKTAN BAŞLADI"

Rieder, ülkenin ciddi bir resesyon riskinden sıyrıldığını düşündüğünü ancak yavaşlamanın çoktan başladığını söyledi.

Rieder mevcut durumla ilgili, “Ekonomi konusunda oldukça heyecanlıydık. Ama ironik bir şekilde, insanların resesyonu görmezden geldiğini düşündüğümde şimdi aslında bazı somut yavaşlama işaretleri gördüğümüzü düşünüyorum. Resesyonun yok sayılabileceğini sanmıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar