AB'den Türkiye ve Suriye depremlerin ardından sınıra 'daha sıkı tedbir' kararı

AB'den Türkiye ve Suriye depremlerin ardından sınıra 'daha sıkı tedbir' kararı
Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile sarsıldı yetmedi 10 ili vuran deprem binlerce can kaybına neden oldu. Türkiye depreminin ardından Suriye'de de gerçekleşen depremde çok can aldı. Tüm bunlar olurken Avrupa Birliği (AB) kendine dert edinmiş ve sınırdan göçmen geçişini engellemek için 'daha sıkı tedbir' kararı almış.

Türkiye ve Suriye''de gerçekleşen deprem gelişmesinin ardından Avrupa Birliği (AB) sınırdan göçmen geçişini engellemek için ''daha sıkı tedbir'' kararı aldı.

Türkiye ve Suriye halkları, depremlerin ardından yaralarını sarmaya çalışırken, Avrupa Birliği (AB), deprem nedeniyle oluşacak olası sığınmacı akışının derdine düştü.

AB üyesi ülkeler, Avrupa Konseyi''nde yapılan toplantıda, Türkiye ve Suriye''deki depremlerin ardından göçmen akışını engellemek için yeni tedbir kararları aldı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Sınırlarımızı güçlendirmek ve düzensiz göçü engellemek için harekete geçeceğiz" dedi.
Buna göre, AB üyesi 27 ülke, "Birliğin dış sınırlarının daha etkin kontrol edilmesi, AB''nin göçmenlerin geri dönüşü ve geri kabulü politikasının güçlendirilmesi, Göç ve Sığınma Paktı üzerinde çalışılması" yönünde karar aldı.

Sol TV''nin haberine göre; Bu kapsamda, araç ve kameralardan gözlem kulesi ve elektronik gözleme kadar mobil ve sabit altyapılara dönük bir bütün paket hazırlanacak.

AB''nin, bu çerçevede sınır prosedürlerine odaklanacak "öncü projeler" hazırlayacağı ifade edildi. Frontex, AB Sığınma Ajansı ve Europol''un bu projelere destek olacağı kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar