AB’den kara para aklama ile mücadele adımı

AB’den kara para aklama ile mücadele adımı
Avrupa Birliği (AB), kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında Almanya'nın Frankfurt kentinde yeni bir kurumun kurulmasına yönelik bir adım attı.

AB Dönem Başkanı Belçika'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Avrupa Birliği üye ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu arasında müzakere edilen yeni bir kurumun kurulmasına ilişkin Frankfurt'un ev sahipliği yapmasında anlaşma sağlandığı açıklandı.

Paylaşımda, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadeleyi güçlendirmeyi hedefleyen bu yeni kurumun Avrupa Kara Para Aklamayla Mücadele Otoritesi olarak adlandırılacağı belirtildi. Otoritenin AB'deki yasa dışı mali faaliyetlerle mücadelede önemli bir rol oynayacağı vurgulandı ve 2025 yılının ortalarında 400'den fazla personeliyle faaliyete başlayacağı bildirildi.

Yeni kurum, finans sektöründeki yükümlü kuruluşlar üzerinde doğrudan denetim yetkisine sahip olacak ve ulusal denetleyicilerle entegre bir sistem kuracak. Bu sayede AB'de kara para aklamayı ve terörizmin finansmanını önleme çabalarının etkinliğinin artırılması amaçlanıyor.

Ayrıca, finans dışındaki sektörlerde de destekleyici bir rol üstlenecek olan yeni kurum, üye ülkelerdeki mali istihbarat birimlerini koordine edecek ve kurallara uymayan kuruluşlara para cezası verebilecek.

Bu gelişmeyle birlikte, Frankfurt'un Avrupa Merkez Bankası'na ev sahipliği yapmasının yanı sıra Avrupa Kara Para Aklamayla Mücadele Otoritesi'ne de ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar