ABD'den beklenen açıklama geldi

ABD'den beklenen açıklama geldi
Ne zaman yapılacağına dair gündemi meşgul eden Biden-Erdoğan görüşmesi için ABD'den açıklama geldi. İkili arasındaki görüşme 14 Haziran'da yapılacak.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin 14 Haziran'da yapılacağını açıkladı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden 10 Haziran'da gideceği İngiltere'de G7 zirvesine katılacak ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson'la bir araya gelecek.

Biden ve eşi Jill Biden'ın, 13 Haziran'da İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'le de Windsor Şatosu'nda bir araya gelecekleri açıklandı.

ABD Başkanı 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO zirvesine katılacak; zirve sırasında Erdoğan'la da görüşecek. İki liderin görüşme kararı, Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanıma kararı vesilesiyle Erdoğan'ı aradığı telefon konuşmasında alınmıştı.

Biden'ın 15 Haziran'da Brüksel'de ABD-Avrupa Birliği zirvesine de katılacağı belirtildi. ABD Başkanı'nın, 16 Haziran'da Cenevre'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar