ABD'de kar fırtınası alarmı: 65 milyon kişi elektriksiz kalabilir!

ABD'de kar fırtınası alarmı: 65 milyon kişi elektriksiz kalabilir!
ABD’de beklenen büyük kar fırtınası için uyarılar başladı. 65 milyon kişinin elektriksiz kalabileceği söylendi.

65 MİLYON KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALABİLİR!

ABD’de son bir haftadır etkili olan kar fırtınası hayatı felç etti. Dondurucu soğuk nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer 37 eyalet için uyarıda bulundu. Yaşanacak olan fırtınanın son 40 yılın en büyük kar fırtınası olacağı ön görülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri "Nesilde bir kez görülebilecek" kış fırtınasıyla mücadele ediyor.

Ulusal Hava Durumu İdaresi''nden (NOAA) yapılan açıklamada, kuzey kutbundan gelerek ABD ve Kanada''nın bazı bölgelerinde etkisini gösteren dondurucu rüzgarların ABD''nin doğusuna doğru etkisini artırdığı ve hafta sonu boyunca devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

100 MİLYONDAN FAZLA İNSANI ETKİLEYECEK

Hava durumu tahmincileri, ABD genelinde etkili olacak kutup soğuklarının 100 milyondan fazla insanı etkisi altına alacağı ve on yıllar sonra en soğuk Noel''in yaşanacağını belirtti.

Michigan eyaletine bağlı Flint kentinde de kar fırtınası etkili oldu. Noel için yılın en yoğun seyahat dönemlerinden biri öncesinde 10 bine yakın uçuş iptal edildi.

 

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

California eyaletindeki San Francisco Uluslararası Havalimanı''nda yolcular kontuarda sırada beklerken görüntülendi. Yetkililer fırtına nedeniyle olası elektrik kesintileri konusunda da endişelerini dile getirdi.

 

SON 40 YILIN EN BÜYÜK KAR FIRTINASI

Fırtına nedeniyle 65 milyon ABD''li elektriksiz kalma riskiyle karşı karşıya. NOAA’dan yapılan açıklamada, ‘nesilde bir kez görülecek’ kadar nadir karşılaşılan büyük bir kar fırtınası ve soğuk hava dalgasının neredeyse ABD''nin tüm eyaletlerini etkisi altına alacağı konusunda uyarıda bulunulmuştu.

 

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, soğuk havanın önlem alınmaması halinde 5 dakikadan daha kısa sürede donmaya neden olabileceği ve soğuğa uzun süre maruz kalınması halinde hipotermi ve ölümler yaşanabileceği aktarıldı. NWS, fırtınanın basıncının Kanada sınırındaki Great Lakes bölgesinde kategori 3 şiddetinde kasırgaya eşdeğer basınca ulaşacağını ifade etti. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar