ABD'de özel sektör istihdamı geriledi

ABD'de özel sektör istihdamı geriledi

ABD'de özel sektör istihdamı, şubat ayında beklentilerin altında bir artış kaydetti ve 140 bin kişiyle piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı.

ADP Araştırma Enstitüsü ve Stanford Digital Economy Lab işbirliğiyle hazırlanan ulusal istihdam raporuna göre, ABD'de özel sektör istihdamı şubat ayında 140 bin kişi arttı.

Piyasa öngörülerinin altında gerçekleşen bu artış, şubat ayında özel sektör istihdamının 149 bin kişi artması bekleniyordu.

Ocak ayına ilişkin özel sektör istihdamı verisi ise 107 bin kişiden 111 bine revize edildi.

İstihdam artışı, küçük ölçekli işletmelerde 13 bin, orta ölçekli işletmelerde 69 bin ve büyük ölçekli işletmelerde 61 bin kişi olarak kaydedildi. Bu dönemde istihdam artışının 110 bini hizmet sektöründe gerçekleşirken, üretim sektöründe 30 bin kişilik bir yükseliş yaşandı.

ADP Araştırma Enstitüsü Başekonomisti Nela Richardson, verilerin değerlendirilmesinde, istihdam kazanımlarının devam ettiğini ancak ücret artışlarının düşüş eğiliminde olduğunu belirtti. Şubat ayında yıllık ücret artışı yüzde 5,1 ile Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyeye gerilerken, ocak ayında bu oran yüzde 5,3 olarak kaydedilmişti. Richardson, ücret artışlarının hala enflasyonun üzerinde seyrettiğini dile getirdi.