ABD'de köpekler üzerinde 'ömür uzatma' çalışması yapılacak

ABD'de köpekler üzerinde 'ömür uzatma' çalışması yapılacak
ABD’nin teknoloji merkezi Slikon Vadisi, köpeklerin ömrünü uzatmak için bir çalışma başlattığını duyurdu. Başarılı olunursa insanlar üzerinde de denenecek.

Teknoloji endüstrisi geliştikçe Silikon Vadisi'ndeki araştırmacılar, insan yaşlanma sürecini durdurmanın yollarını geliştirme konusunda takıntılı hale geldi.

Süreç uzun süreli bisiklet sürmek ve aralıklı oruç ile başladı, ancak bazı girşicimler yaş konusunda takıntılı olan kişileri düzinelerce hap almaya, beyinlerine kök hücre enjekte etmeye ya da vücutlarına genç insanların kanını enjekte etmeye ikna etti. 

Ancak bu tür 'yaşam uzatma uygulamalarının' işe yaradığı şimdiye kadar kanıtlanmasa da Celine Halioua, bu çalışmaları genişletti ve işin içine köpekleri de dahil etti.

​NTV'nin aktardığı habere göre, Halioua’nın sahibi olduğu 'Cellular Longevity' adlı start-up, köpeklerin ömrünü uzatma amaçlı tedaviler geliştiriyor ve aynı zamanda onları yaşlılıklarını daha aktif bir şekilde geçirmesini amaçlıyor. 

"KÖPEKLER İÇİN YAPABİLİRSEK İNSANLAR DA İSTEYECEK

Sinirbilimci olduğunu aktaran Halioua, "Köpekler şüphesiz insanlarla en çok benzeyen şekilde yaşlanan hayvanlar.  Onlarla birlikte geliştik ve bizimle ortak bir ortama sahipler. Ayrıca zamanla yaşa bağlı hastalıklar da geliştiriyorlar. Bunu köpekler için yapabilirsek, insanlar da isteyecek" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar