ABD'de heyelan felaketi: 2 ölü ve onlarca...

ABD'de heyelan felaketi: 2 ölü ve onlarca...
ABD'nin Indiana ve Ohio eyaletlerini vuran şiddetli kasırga ve hortum felaketi, büyük bir tahribata yol açtı. En az 2 kişinin hayatını kaybettiği olayda, on binlerce ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Dün akşam saatlerinde ABD'nin Indiana eyaletinin doğusu ile Ohio eyaletinin batısında meydana gelen şiddetli fırtına ve hortumlar büyük bir korkuya neden oldu. Hortumların etkisiyle bazı kasabalar adeta yerle bir oldu ve birçok evde büyük hasarlar meydana geldi.

275242.jpg

Ohio'nun Lakeview köyündeki Geiger Mobil Ev Parkı'nda iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Logan County Şerifi Randall Dodds, bu acı haberi kamuoyuyla paylaştı. Indiana ve Ohio'daki toplam yaralı sayısının Indiana'da en az 38, Ohio'da ise 20 olduğu belirtildi. Hasar tespit çalışmaları ise hala devam ediyor.

642800bd4e3fe1176c0a9ce3-1.webp

Fırtına Tahmin Merkezi'nin verilerine göre, perşembe gecesi itibarıyla Indiana'da 2, Ohio'da ise 5 hortum meydana geldi. Indiana'da en az 5 bin, Ohio'da ise 20 binden fazla ev ve iş yerinde elektrik kesintisi yaşandığı rapor edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar