ABD'de cami önünde imama silahlı saldırı! Hayatını kaybetti...

ABD'de cami önünde imama silahlı saldırı! Hayatını  kaybetti...
New Jersey'nin Newark şehrindeki Muhammed Mescidi'nde imam olarak görev yapan Hasan Şerif, henüz kimliği belirlenemeyen bir saldırganın silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti.

Newark'taki Muhammed Mescidi'nin imamı Hasan Şerif, sabah saatlerinde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

New Jersey eyaletindeki Newark kentinde bu sabah yaşanan trajik olayda, Masjid Muhammad-Newark Camii'nin önünde görevli bir imam, kimliği henüz belirlenemeyen bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

3-001.webp

NEW JERSEY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Polis açıklamasına göre, saldırı yerel saatle 06.00 sularında gerçekleşti. New Jersey Valisi Phil Murphy, saldırıda hayatını kaybeden imamın Hasan Şerif olduğunu belirterek, "Dualarım İmam Hasan Şerif ile birlikte" ifadelerini kullandı.

5.webp

Vali Phil Murphy, saldırının sorumlularının ve motivasyonunun henüz belirlenmediğini vurgulayarak, şiddet olayının arttığı bir dönemde Müslüman toplumun endişelerini anladığını söyledi. Murphy, “Müslüman toplumunu ve tüm inançlardan gelenleri, özellikle ibadethanelerimizin çevresinde güvenli tutmak için elimizden geleni yapacağız” diyerek, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

4-001.webp

New Jersey Başsavcısı Matthew Platkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu soruşturma devam ediyor, ancak şu an itibariyle suçun nefret suçu olduğunu gösteren herhangi bir bilgiye sahip değiliz" dedi.2.jpg

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nin New Jersey Sözcüsü Dina Sayedahmed, yaptığı açıklamada, "Bu olaydan büyük endişe duyuyoruz ve imamın derhal sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Bu olayın ötesinde, tüm camilere kapılarını açık tutmalarını, ancak özellikle son dönemde artan Müslüman karşıtı olaylar göz önüne alındığında dikkatli olmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

.webp

İMAM HAYATINI KAYBETTİ...

Kimliği belirsiz saldırgan tarafından, silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan imam Hasan Şerif, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

2.jpg

7.webp

8.jpg

9.webp


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar