ABD'de bekleyen konut satışları yükseldi

ABD'de bekleyen konut satışları yükseldi
ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, şubat ayında piyasa beklentilerinin üzerinde bir artış gösterdi.

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), ABD'deki bekleyen konut satışları endeksine ilişkin şubat ayı verilerini kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, şubat ayında bekleyen konut satışları endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak 75,6 seviyesine yükseldi. Bu artış, piyasa beklentilerini aşarak öngörülen yüzde 1,4'lük artışın üstünde gerçekleşti.

Bekleyen konut satışları endeksi, sözleşme imzalamalarına dayalı olarak ileriye dönük bir gösterge olarak kabul edilir. Ocak ayında yüzde 4,7'lik bir düşüş yaşayarak 74,4'e gerilemişti.

Ancak, şubat ayında bekleyen konut satışlarının yıllık bazda yüzde 7 düşüş gösterdiği belirtildi.

NAR başekonomisti Lawrence Yun, konut satışlarındaki artışın önemli olduğunu belirtirken, özellikle geçen yılın sonlarında görülen düşük seviyelere kıyasla daha yavaş ve istikrarlı bir ilerleme kaydedildiğini vurguladı. Yun, devam eden istihdam artışlarının daha fazla konut talebine yol açtığını ifade etti.

Ancak, konut fiyatlarının gelir artış hızından daha fazla artmasının sağlıklı olmadığına dikkat çeken Yun, bu durumun özellikle ilk kez konut satın alacak kişiler için zorluklar doğurduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar