ABD'de adaylık yarışı kızıştı: DeSantis, Trump'ı eleştirdi

ABD'de adaylık yarışı kızıştı: DeSantis, Trump'ı eleştirdi
Florida Valisi Ron DeSantis, Beyaz Saray'a aday olma açıklamasının ardından eski Başkan Donald Trump'ı hedef alarak Cumhuriyetçi rakibine karşı sert ifadeler kullandı.

DeSantis, ABD eski Başkanı'nın mali ve kültürel konularda "sola kaydığını" iddia ederek Trump'ı yerden yere vurdu. DeSantis, "Trump'a ne oldu bilmiyorum bence onun gittiği yön yanlış bir yön" dedi.

Florida valiliğini sert muhafazakâr politikaları hayata geçirmek için bir platform olarak kullanan ve Trump'ın en güçlü rakibi olarak görülen DeSantis, sınıflarda ırk tartışmalarını sınırlama, altı haftalık kürtaj yasağı, seçim ihlallerini takip eden bir birim oluşturma ve anaokulundan başlayıp liseleri kapsayan sınıflarda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği tartışmalarını yasaklama gibi radikal adımlar atmıştı.

Insider'da yer alan habere göre, "Florida modeli" adını verdiği muhafazakâr yönetim anlayışını benimseyen DeSantis, önceleri Trump'a övgülerde bulunuyordu. Ancak, Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü eski Başkanı Anthony Fauci'nin etkisi ve devlet borçları gibi her konuda ABD eski Başkanı'na sert eleştiriler yöneltti.

VALİ, KOVİD-19 KISITLAMALARINA KARŞI MÜCADELEDE ÖN SAFLARDAYDI

2019'da göreve başlayan DeSantis, Kovid-19 kısıtlamalarına karşı mücadelede ön saflarda yer almıştı. Florida'da aşı pasaportlarını yasaklayan DeSantis, salgının başlangıcında federal hükümetten yardım talep etmiş, ancak daha sonra aşıların etkisini sorgulamıştı.

Bir radyoya verdiği röportajda DeSantis, Trump'ın üç yıl boyunca harika işler yaptığını söylese de, 2020'de Fauci'ye ülkeyi teslim etmesinin milyonlarca insanın hayatını mahvettiğini iddia etti. DeSantis, Florida'nın medyadan, bürokrasiden ve hatta birçok Cumhuriyetçi'den gelen eleştirilere rağmen okulları açık tutarak, işletmeleri koruyarak olağanüstü bir direniş sergilediklerini belirtti.

"TRUMP'A NE OLDU BİLMİYORUM AMA YANLIŞ YOLDA"

DeSantis, başka bir röportajda ise kendisini Trump'tan daha muhafazakâr bir aday olarak konumlandırdı. "Trump'ın sola doğru kaydığını görüyorum ve ben her zaman muhafazakâr prensiplere bağlı kalmış biriyim" diyen DeSantis, sola kayarak değil, cesur politikalarla ulusal seviyede başarı sağlanabileceğini vurguladı.

DeSantis, Trump'ın 2015 ve 2016'da yürüttüğü başkanlık kampanyasının şimdiki kampanyadan çok farklı olduğunu belirterek, "Trump'a ne oldu bilmiyorum (ama) …bence onun gittiği yön yanlış bir yön" dedi.

ESKİ BAŞKANIN POPÜLARİTESİ BİDEN'I SEVMEYEN SEÇMENLERDEN KAYNAKLANIYOR

Trump'ın dört yıllık başkanlık süresinde ABD'nin 8 trilyon dolar borçlandığını söyleyen DeSantis, eski başkanın popülaritesini 'Biden'ı sevmeyen seçmenlerden' kaynaklandığını ileri sürdü.

Ancak DeSantis'in Trump dönemini geride bırakmak isteyen birçok muhafazakârın ilgisini çekmesine rağmen, eski başkan hala Cumhuriyetçi başkan adaylığı için en güçlü aday olarak görülüyor. 27 Mayıs itibarıyla FiveThirtyEight'in ulusal anket ortalaması, Trump'ın DeSantis'e karşı yüzde 53.9 ile önde olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar