ABD’de 48 yıl hapis yatan mahkumun masum olduğu ortaya çıktı

ABD’de 48 yıl hapis yatan mahkumun masum olduğu ortaya çıktı
ABD'de yaşanan bir olay dünya basının gündemine oturdu. 1975 yılında cinayet zanlısı olarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 70 yaşındaki Glynn Simmons, 48 yıl sonra masum olduğu ortaya çıktı.

1975 yılında cinayet nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 70 yaşındaki Glynn Simmons, 48 yıl sonra masum olduğu anlaşıldı.

Glynn Simmons, ABD tarihinde haksız yere cezaevinde kalan mahkum oldu.

Oklahoma County Bölge Yargıcı Amy Palumbo salı günü yapılan duruşmada 48 yıl hapis yatan 70 yaşındaki Glynn Simmons'ın cinayet işlemediğini ve masum olduğu ilan etti

2-001.webp

Yargıç Palumbo kararında, "Bu mahkeme, Simmons’un mahkum edilmesine ve hapsedilmesine neden olan suçun onun tarafından işlenmediğini açık ve tatmin edici delillerle tespit etmiştir” ifadelerini kullandı.

Haksız yere hüküm giyip Oklahoma'da hapis yatan kişiler 175 bin dolara kadar tazminat almaya hak kazanıyor. Öte yandan Simmons, şu anda karaciğer kanseriyle mücadele ediyor.

1.webp

İDAM CEZASINA ÇARPTITILMIŞTI

Simmons, Oklahoma şehrinin banliyösündeki bir tekel soygunu sırasında Carolyn Sue Rogers'ı öldürmekten idam cezasına çarptırılmış, daha sonra cezası müebbet hapse çevrilmişti. Cinayet sırasında memleketi Louisiana'da olduğunu söyleyen Simmons, 1975 yılında suçlu bulunup idam cezasına çarptırıldığında 22 yaşındaydı.

Bir bölge mahkemesi, bir tanığın diğer şüphelileri tespit etmesi ve savcıların tüm kanıtları savunma avukatlarına teslim etmediğinin ortaya çıkmasından sonra Temmuz ayında Simmons'un cezasını iptal etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar