ABD yerel bankalara yeni bir zorunluluk getirdi

ABD yerel bankalara yeni bir zorunluluk getirdi
Araştırmaya göre, ABD’deki yerel bankaların ülkedeki yeni düzenlemelere uyum sağlayabilmek için tahvil ihraç etmek zorunda kalacak.

AYŞE ESER KUŞATA-GÜNBOYU

Bir araştırmaya göre ABD’deki yerel bankalar ülkedeki yeni düzenlemelere uyum sağlayabilmek için kayda değer bir tutarda tahvil ihraç etmek durumunda kalacak ancak bu şekilde sağlanan ilave sermaye bile gelecekteki iflasların önüne geçemeyebilir.

BI analistleri Arnold Kakuda ve Nicholas Beckwith tarafından yapılan araştırmada, On sekiz bölgesel bankanın Federal Deposit Insurance Corp, Fed ve Office of the Comptroller of the Currency’nin kurallarına uymak için 63 milyar dolarlık yeni tahvil ihracına ihtiyaç duyabilir.

Düzenlemeler, mart ayında başlayan bir dizi bölgesel banka iflasının ardından finansal kurumları korumak amacıyla üç kurum tarafından hazırlandı.

Yeni kurallara göre, 100 milyar dolar veya daha fazla varlığa sahip bankaların, yoğun stres zamanlarında sermaye kayıplarını karşılamaya yetecek kadar uzun vadeli borç ihraç etmesi gerekecek; bu gereklilikler, daha önce yalnızca büyük finans kurumlarına uygulanıyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar