ABD ve Güney Kore’den Kuzey Kore’ye karşı işbirliği!

ABD ve Güney Kore’den Kuzey Kore’ye karşı işbirliği!
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Tae-yul, Washington DC'de bir araya geldiler. Görüşme, Kuzey Kore'nin provokatif eylemlerine karşı kararlı ve finansal kaynak sağlama girişimlerini engelleme konularında ortak bir mutabakata varıldığını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Güney Koreli mevkidaşı Cho Tae-yul, Washington DC'de bir araya geldiler. Blinken, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, ABD ve Güney Kore arasındaki ortaklığın "hiç olmadığı kadar güçlü" olduğunu vurguladı. Bu güçlü bağın, Kore'nin üç alanda da gösterdiği olağanüstü liderlikle sağlandığını ifade etti.

GENİŞLETİLEN İTTİFAK VE İŞBİRLİĞİ ALANLARI

Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ve ABD Başkanı Joe Biden'ın gerçekleştirdiği toplantılarla, iki ülke arasındaki ittifakın genişletilip güçlendirilme kararlılığını ortaya koyduklarını belirtti. Bölgesel ve küresel zorluklar karşısında birlikte hareket ettiklerini vurgulayan Cho, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına, Rusya'ya mühimmat ve balistik füze ihracatı da dahil olmak üzere BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmesine karşı ortak bir tavır aldıklarını ifade etti.

biden-moon-ap-1585637.jpg

GENİŞLETİLEN İŞBİRLİĞİ ALANLARI VE ÜÇLÜ İTTİFAKIN ÖNEMİ

Cho, işbirliklerinin kapsamının genişlediğini ve iklim güvenliği, yapay zeka, kuantum teknolojisi, uzay araştırmaları gibi alanları kapsadığını belirtti. Ayrıca, Güney Kore, ABD ve Japonya arasındaki üçlü ittifakın önemine dikkat çekti ve bu konuda önemli adımlar atıldığını vurguladı.

KARARLILIK VE ORTAK HEDEFLER

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin nükleer silah ve füze tehditlerinin arttığı dönemde, Pyongyang'ın provokasyonlarına karşı kararlı bir mücadele etme ve yasadışı fon sağlama girişimlerini engelleme konusunda mutabık kalındığı belirtildi. Bu çabaların yanı sıra, insan haklarına yönelik çabalarda işbirliğini güçlendirme hedefinin de altı çizildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar