ABD Savunma Bakanı Austin hastaneden taburcu edildi

ABD Savunma Bakanı Austin hastaneden taburcu edildi
ABD Savunma Bakanı LIoyd Austin hastaneden taburcu edildi.

ABD Savunma Bakanlığı, prostat kanseri ameliyatının ardından geçirdiği idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırılan Savunma Bakanı Lloyd Austin'in taburcu edildiğini açıkladı.

Austin'in tamamen iyileşmesi beklenirken, tedavi sürecinde dinlenmek ve görevlerini uzaktan yerine getirmek üzere bir süre istirahat edeceği ifade edildi.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Sağlık personeliyle yapılan istişarenin ardından Bakan Austin bugün Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nden taburcu edildi. İyileşme süreci devam eden Bakan, doktorların tavsiyesi üzerine Savunma Bakanlığına tam zamanlı olarak geri dönmeden önce bir süre istirahat edecek ve görevlerini uzaktan yerine getirecek" denildi.

Doktorları Dr. John Maddox ve Dr. Gregory Chesnut, yaptıkları açıklamada, "Bakan Austin kaldığı süre boyunca iyi bir ilerleme kaydetti ve gücünü yeniden toparlıyor. Kendisine bir dizi tıbbi test ve değerlendirme yapılmış ve kaldığı süre boyunca tıbbi ihtiyaçlarının karşılanması için cerrahi olmayan bakım uygulanmıştır. Bakan'ın tamamen iyileşmesi beklenmektedir. Bakan Austin'in prostat kanseri erken ve etkili bir şekilde tedavi edilmiştir ve prognozu mükemmeldir" dedi.

Savunma Bakanı Austin, prostat kanseri teşhisi sonrasında geçen yıl aralık ayında prostatektomi adı verilen cerrahi bir işleme tabi tutulmuştu. İyileşme sürecinde yaşanan komplikasyonlar ve hastaneye yatışı, eleştirilere neden olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar