ABD Moskova'daki terör saldırısı öncesi Rusya’yı uyarmış!

ABD Moskova'daki terör saldırısı öncesi Rusya’yı uyarmış!
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, 22 Mart'ta gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili olarak Rusya'yı daha önceden uyardıklarını ifade etti. Kirby, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı bir uyarıda bulunduklarını belirtti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında 22 Mart'ta gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili Rusya'nın iddialarını değerlendirdi. Kirby, Rusya'nın Ukraynalı milliyetçilerin saldırıyla bağlantılı olduğu yönündeki iddialarını "saçmalık ve propaganda" olarak nitelendirerek, saldırının sorumluluğunu sadece terör örgütü DEAŞ'a atfetti.

Kirby, ABD'nin Rusya'yı bu terör saldırısı konusunda uyardığını belirtti ve "Aslında ABD, bu terör saldırısını önlemeye yardımcı olmaya çalıştı ve Kremlin de bunu biliyor" dedi. 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı bir uyarıda bulunduklarını açıkladı.

2024-23-03-moskova-saldiri.webp

Stratejik İletişim Koordinatörü, "Uyarı yapma görevimizi ciddiye alıyoruz. Terör saldırılarında masum hayatların kaybedilmesini asla istemiyoruz" diyerek ABD'nin, eylül ayından bu yana Rusya'ya "çeşitli tehditler hakkında" "birçok uyarı" ilettiğini aktardı.

SON 20 YILIN EN KANLI...

22 Mart Cuma akşamı Krasnogorsk'ta "Picnic" adlı rock grubunun konser verdiği binaya yapılan saldırıda, dört saldırgan otomatik silahlarla binaya ateş açarak ve yanıcı madde kullanarak yangın çıkarmıştı. Yangın sonucunda binanın 12 bin 900 metrekarelik alanı zarar görmüş ve çatı kısmı çökmüştü. Saldırıyı gerçekleştiren dört terörist de dahil olmak üzere toplamda 11 kişi yakalanmış, bunlardan sekizi mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıda hayatını kaybeden 143 kişinin ölüm nedenlerini "ateşli silah yaralanması" ve "yangından kaynaklanan zehirlenmeler" olarak açıklamıştı.

231960.jpg

Komite, teröristlerin Ukrayna'dan önemli miktarda nakit ve kripto para aldıklarına dair doğrulanmış veriler olduğunu belirtmişti. Ayrıca, gözaltına alınan şüphelilerle yapılan çalışmalar sonucunda Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılarına dair kanıtlar elde edildiği açıklanmıştı. Komite, teröristlerin finansman planına dahil olan başka bir şüphelinin de gözaltına alındığını ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar