ABD, İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine bilgi verildiğini yalanladı

ABD, İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine bilgi verildiğini yalanladı
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları hakkında önceden bilgi verdiği iddialarını reddetti.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, yaptığı açıklamada, “İran bize zaman ya da hedef bildiren bir mesaj asla vermedi. İran'ın bize ne yapacaklarına dair bir mesaj ilettiğine yönelik tüm bu söylentiler çok saçma” dedi. Kirby, İran'ın ABD'ye saldırı hakkında önceden bilgi verdiği iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti.

İran'ın ABD'yi önceden bilgilendirmediğini vurgulayan Kirby, “İran'ın telefon açıp 'İsrail'i 300 seyir füzesi ve insansız hava aracıyla vurmak üzereyiz. Size haber vermek istedik. Bu arada vuracağımız şey de şu' diyeceği bir dünya hayal edebiliyor musunuz?” diye sordu. Kirby, bu tür bir iletişimin gerçekleşmediğini ve ABD'nin İran ile iletişim kurduğunu ancak bu iletişimin saldırı ayrıntılarıyla ilgili olmadığını belirtti.

Geçen hafta İran'ın İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldığını hatırlatan Kirby, İran'ın bu saldırısı hakkında ABD'yi önceden bilgilendirdiği iddialarının kamuoyuna yansıdığını ifade etti. Ancak Kirby, bu iddiaların doğru olmadığını ve ABD'nin bu tür bir bilgilendirmeyi almadığını kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar