ABD hükümetinden çip üretimi için GlobalFoundries'e rekor finansman

ABD hükümetinden çip üretimi için GlobalFoundries'e rekor finansman
ABD hükümeti, ülkenin tedarik zinciri dayanıklılığını artırmak ve çip üretimini desteklemek amacıyla GlobalFoundries'e 1,5 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre, CHIPS ve Bilim Yasası çerçevesinde GlobalFoundries ile yapılan ön anlaşma, ülkenin yerel tedarik zinciri güvenliğini sağlamak, yarı iletken üretiminde rekabet gücünü artırmak ve ekonomik ile ulusal güvenliği desteklemeyi hedefliyor.

Açıklamaya göre, 1,5 milyar dolarlık finansman, yeni bir tesis kurulumunu, kapasite artışını ve GlobalFoundries'in New York ve Vermont'taki tesislerinin modernizasyonunu destekleyecek.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, tedarik zincirlerini güçlendirmek ve iyi maaşlı işler yaratmak amacıyla CHIPS ve Bilim Yasası'nı imzaladığı belirtiliyor. GlobalFoundries ile yapılan anlaşmanın, söz konusu yasanın kapsamındaki üçüncü ön anlaşma olduğu vurgulanıyor.

Ayrıca, GlobalFoundries'in çiplerinin Amerikalıların günlük hayatında önemli bir rol oynadığı ve dünya genelinde sadece dört şirketin bu ölçekte üretim kapasitesine sahip olduğu, bunlardan birinin de ABD merkezli GlobalFoundries olduğu ifade ediliyor.

Anlaşma çerçevesinde gerçekleştirilecek projelerin, önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 1500 imalat istihdamı ve 9000 inşaat işi yaratacağı belirtiliyor.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, yarı iletkenlerin modern teknolojinin temelini oluşturduğunu ve Başkan Biden ile birlikte ülke ekonomisini büyütmeye ve fırsatları genişletmeye devam edeceklerini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar