ABD eski Başkanı Donald Trump'ın akıbeti belli oldu: Tecavüz davasında sona gelindi...

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın akıbeti belli oldu: Tecavüz davasında sona gelindi...
ABD eski Başkanı Donald Trump, E. Jean Carroll adlı kadına tecavüz ve hakaret suçlamalarından dolayı 83 milyon dolarlık tazminat ödemeye mahkum edildi.

Eski bir dergi yazarı olan E. Jean Carroll'un, eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump'a karşı açtığı zarar tazminatı davası sonuçlandı.

New York'taki Manhattan Federal Mahkemesi, Trump'ın 83.3 milyon dolarlık tazminat ödemesine hükmetti. Zedelenen itibarını onarması ve yaptığı açıklamaların sebep olduğu duygusal zarar için Carroll'a 18.3 milyon dolarlık tazminat ödemesi talep edildi. Ayrıca Trump, cezai tazminat olarak 65 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

.jpg

Kararın duyurulmasının ardından Trump, kendi sosyal medya platformu üzerinden kararı "tamamen saçma" olarak nitelendirerek temyize başvuracağını açıkladı. İlk davanın verdiği karara da atıfta bulunan Trump, "Her iki karara da asla katılmıyorum. Beni ve Cumhuriyetçi Parti'yi hedef alan Biden destekli bu cadı avının tamamını temyize götüreceğim" ifadelerini kullandı.

Trump, ABD hukuk sisteminin siyasi bir silah olarak kullanıldığını belirterek eleştirilerini dile getirdi.

36.jpeg

TRUMP HAKKINDAKİ İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Donald Trump, eski bir dergi yazarı olan E. Jean Carroll'un daha önce açtığı davadan dolayı "cinsel taciz" ve hakaret suçlarından mahkum edilmişti. Carroll, ilk hukuk zaferinden sonra, 2019 yılında Trump'a karşı ikinci bir "zarar tazminatı" davası açmıştı, bu sefer cinsel saldırı iddialarıyla ilgili yaptığı karalayıcı açıklamalar nedeniyle.

Manhattan Federal Mahkemesi, Carroll'un açtığı yeni dava için jürinin Trump'ın ne kadar tazminat ödeyeceğine karar vereceğini açıklamıştı. Geçen hafta başlayan dava sürecinde, Trump duruşmalarda Carroll'un iddialarını reddetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar