ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan çarpıcı korona virüs raporu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan çarpıcı korona virüs raporu
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Vuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki araştırmacıların 2019'un sonlarında korona virüsten hastalandığını iddia eden yeni istihbarat raporunu açıklayarak DSÖ'ye çağrı yaptı.

Pompeo'dan DSÖ'ye 'Çin' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, korona virüs virüsünün Çin'in Vuhan kentinde bulunan laboratuvardan çıktığına dair ileri sürülen istihbarat raporu açıkladı. 

"Çin'in yürüttükleri standartların altındaki laboratuvarlar ile dünyayı enfekte etme geçmişi var" diyen Pompeo, ABD istihbaratının yeni istihbaratına göre, Vuhan'daki laboratuvarda görevli araştırmacılara ait 2019 yılının sonbaharında korona virüsle benzer semptomlarla hastalandıklarına dair delillerin olduğunu ileri sürdü.

"ARAŞTIRMACILARLA ÇİN ORDUSU ARASINDA GİZLİ BAĞLANTI" İDDİASI

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) çağrıda bulunan Pompeo, "Korona virüse neden olan virüsün yanlışlıkla Vuhan’daki bir laboratuvardan çıkmış olma olasılığı bütünüyle araştırılmalı" dedi. 

Pompeo açıklamasında, "Pekin bugün, bilim insanlarının dünyayı bu ölümcül virüs ve bir sonrakinden korumak için ihtiyaç duyduğu hayati bilgileri saklamaya devam ediyor. ABD istihbaratının yeni elde ettiği raporda Kovid'e neden olan virüse genetik olarak yüzde 96.2 benzer bir yarasa koronavirüsü ile çalıştıkları ve laboratuvarın Çin ordusuyla gizli bağlantıları olduğu bilgisi var" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar