Abbas Güçlü’den ÖSYM’ye 'holding' eleştirisi

Abbas Güçlü’den ÖSYM’ye 'holding' eleştirisi
Katıldığı televizyon programında ÖSYM'ye sert eleştirilerde bulunan Abbas Güçlü, öğrencilerden alınan sınav ücretlerini eleştirerek "ÖSYM, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri haline geldi, Her şeyden para alıyor" dedi.

Halk TV'de Hafta Sonu Sabah'a katılan Eğitim yazarı Abbas Güçlü, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de yeni alanların açılmasının gerektiğini söyleyen Güçlü, bütün mesleklerde doyuma ulaşılmışken aynı bölümlerin farklı üniversitelerde açılmaması gerektiğini ifade etti.

Öğrencilerin sınavlara hazırlandığı süre zarfında boylarından büyük kitapları bitirdiğini söyleyen Güçlü şöyle devam etti; O kitaplara harcanan paralar, dershanelere harcanan paralar, özel derslere harcanan paralar... 

O kadar büyük paralar harcıyoruz ki, akademik başarının çok çok yüksek olması gerekirken çok çok düşük olduğunu görüyoruz. Çocuklar çocukluğunu, gençler gençliğini yaşayamıyor ama karşılığında bir şey yok.

Mutlular mı? Hayır değiller. İstedikleri mesleğe girebiliyorlar mı? Mezun olduktan sonra iş bulabiliyorlar mı? Hayır. 

O zaman biz bu parayı hiçbir katkısı olmayan sistem için neden harcıyoruz. Çocuklarımıza yeni iş alanları kurulması için ya da onlara sermaye için vermiyoruz.

ÖSYM TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK HOLDİNGLERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ

"ÖSYM, Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri haline geldi, Her şeyden para alıyor. Oysa ÖSYM bırak para almayı, para vermesi gereken bir kurum. 

Bu sistemi değiştirmesi gereken kurum. Yanlışları görüp düzeltmesi gereken kurum. ÖSYM çiftliği kurulmuş insanlar ordan nemalınıyor.

Gerçekten Türkiye'nin gerçekliğine yönelik bir sınav yapılıyor mu? Hayır. ÖSYM ve YÖK'ün varoluş nedenleri yeniden tartışılmalı. Harcanan para çok büyük. 

Her sene sınav için hazırlanan para ile ODTÜ gibi, Boğaziçi gibi üniversiteler kurabiliriz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar