AB Komisyonu kripto endüstrisinin veri yasası endişelerini gideriyor

AB Komisyonu kripto endüstrisinin veri yasası endişelerini gideriyor
Kripto endüstrisine dair düzenlemeler hız kazanmış durumda. Bu noktada uzun bir süredir yasa tasarıları üzerinde çalışan AB Komisyonu, kripto endüstrisinin “veri tasarısı” noktasındaki korkularına dair açıklamalarda bulundu.

Avrupa Komisyonu, yeni AB veri kurallarının akıllı bağlantıları yasadışı hale getirmeyeceğini dile getirdi. Yapılan açıklama ile birlikte, sektörün Blockchain inovasyonunu öldürme konusundaki endişelerinin giderilmesi hedeflendi.

Sektör şu sıralar görüşülen AB tasarısı olan Veri Yasası’nın, akıllı sözleşmelerin manipülasyona dayanması, güvenli bir şekilde sıfırlanması ve erişimi kontrol etmesi gibi uygulanamaz gereklilikler getirmesinden endişe duyuyor. Sektörün bu endişelerine yanıt veren yetkililer ise Web3 girişimcileri için endişelenecek bir şeyin olmadığını ifade ediyor. Tasarıyı 2022’de öneren komisyonun bir sözcüsü konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Veri Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle mevcut akıllı sözleşmelerin yasadışı hale geleceğinden korkmak için hiçbir neden yok. Yapılan bu açıklama, yasanın amaçlanandan çok daha geniş bir alana yayılabileceğinden endişe eden endüstri lobicilerinin endişelerini gidermeye yetmemiş gibi görünüyor. NEAR blok zinciri protokolünü destekleyen bir kuruluş olan NEAR Vakfı’nın genel danışmanı Chris Donovan konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

Taslak bu haliyle son derece geniş ve bu nedenle amaçlanan kapsamın ne olduğu konusunda neredeyse kaçınılmaz olarak belirsizlik yaratacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar